Uluitorul regim Oshawa pentru vindecarea de boli

Georges Oshawa, in cartea „Zen macrobiotic sau Arta intineririi si a longevitatii”, a devenit celebru in lume pentru regimul care ii poarta numele de Oshawa. Dupa el, trebuie indeplinite 7 conditii ale sanatatii si fericirii si tot el ne indeamna sa facem urmatorul test:

1. Lipsa de oboseala (5 puncte). Daca spuneti din cand in cand: “este prea greu” sau “este imposibil” sau “nu sunt capabila sa fac aceasta”, aratati gradul de oboseala. Oboseala este adevarata cauza a bolilor. Trebuie sa va aventurati in necunoscut si cu cat mai mare este dificultatea, cu atat mai mare este placerea. Aceasta atitudine este semnul lipsei de oboseala.

2. Pofta de mancare (5 puncte). Daca nu mancati orice aliment natural cu placere inseamna ca va lipseste pofta de mancare.

3. Somnul profund (5 puncte). Daca vorbiti in somn sau daca aveti vise inseamna ca nu somnul nu este profund. Daca 4-6 ore de somn va satisfac, inseamna ca dormiti bine. Daca nu puteti adormi 3-4 min. dupa ce ati pus capul pe perna, indiferent in ce moment al zilei, indiferent in ce imprejurare, inseamna ca spiritul dumneavoastra nu este scutit de o oarecare teama. Daca nu va puteti trezi la ora pe care v-ati fixat-o inainte de a adormi inseamna ca somnul dumneavoastra nu este perfect.

4. Memoria buna (10 puncte). Daca nu uitati nimic din ceea ce vedeti sau auziti inseamna ca aveti memorie buna. Capacitatea de a retine creste cu varsta. Memoria se poate capata prin macrobiotica.

5. Buna dispozitie (10 puncte). Un om sanatos, adica fara frica, nici boala, este vesel si bland in toate imprejurarile. Purtarea, vocea, tinuta trebuie sa provoace multumire celor care va inconjoara. Un om sanatos nu se enerveaza niciodata. Daca nu va puteti face amici intimi din sotia sau copiii dvs., aceasta arata ca sunteti foarte bolnavi.

6. Iuteala judecatii si a executiei (10 puncte).

7. Dreptate (55 puncte). Se poate exprima prin:
– sa nu minti pentru a te proteja pe tine insuti;
– sa fii exact;
– sa iubesti pe toata lumea;
– sa cauti mereu dificultatile, sa le gasesti, sa le combati si sa le cuceresti cu toata forta;
– sa fii din ce in ce mai fericit;
– sa nu ai niciodata indoieli, sa transformi nenorocirea in fericire.

Se insumeaza punctele in fiecare luna. La plecare, trebuie insumate 40 puncte. Dupa 3 luni, trebuie intrunite 60 puncte.

Daca sunteti bolnav, trebuie sa va vindecati dumneavoastra insiva; daca altii va vindeca, vindecarea dvs. este incompleta, caci va pierdeti independenta si libertatea. Sanatatea si fericirea care va vin de la altii va creeza o obligatie pe care trebuie sa o platiti.

Dupa Oshawa, cancerul, constipatia, crampele, decalcifierea, diabetul, degeraturile, glaucomul, hipo- si hipertensiunea, hemoroizii, negii – se datoreaza consumarii a prea multe produse animale. Leucemia, insomnia, poliomielita, schizofrenia, hepatita, bolile de inima, durerile de rinichi, dinti, cap – se datoreaza unei prea mari aciditati. Scleroza in placi sunt datorate alimentatiei excesive yin. De asemenea, caderea parului, matreata, chelia se datoreaza excesului yin, adica abuzului de vitamina C, fructe, zahar, salate, produse bogate in K sau P. Toate cosmeticele, tincturile, lotiunile, pieptenii si periile de plastic sunt foarte yin.

Se recomanda la o extrema regimul nr. 7, regim 100% cu cereale (crema de orez), fara lichide – timp de 10 zile, apoi nr. 6 cu 90% cereale, 10% legume (sa nu fie yin cum sunt cartofii, rosiile, vinetele), bauturi putine; regimul nr. 5 cu 80% cereale, regimul nr. 4 cu 70% cereale etc. La cealalta extrema, regimul nr. 1, se introduc legume mai multe (pana la 30%), cereale mai putine (pana la 10%), supe 10%, carne 30%, salate 15%, desert 5%, cu prudenta. Pe masura ce continutul in cereale scade, creste corespunzator procentul de produse animale si legume. Regimul nr. 3 cu 60% cereale, 30% legume, 10% supe se poate tine cat dorim, fara pericol. Este bine sa existe tendinta spre 100% cereale, daca legumele si carnea nu depasesc 30%, fara teama unui dezechilibru.

Be the first to comment

Leave a Reply