vineri, februarie 3, 2023
AcasăSpiritualitate practicaMarele profet Cayce recomanda "exercitiile de gat si cap" pentru vindecarea multor...

Marele profet Cayce recomanda „exercitiile de gat si cap” pentru vindecarea multor boli!

Marele profet Cayce recomanda „exercitiile de gat si cap” pentru vindecarea multor boli!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

exercitii de cap si de gatCelebrul profet Edgar Cayce sustinea exercitiul fizic zilnic. Cayce spunea „pentru inceput, faceti ceea ce trebuie: faceti-va timp pentru odihna, pentru exercitiu, pentru a va pastra fizicul in conditii bune”. Caci, spune Cayce, este tot atat de spirituala ingrijirea corpului ca si activitatile considerate – gresit – ca fiind mai nobile. De aceea nu este loc de dispret pentru igiena cea mai pamanteana.

Atunci cand anticii spuneau „mens sana in corpore sano”, asta insemna ca inteleptul trebuie sa ajunga sa-si stapaneasca trupul. Iar cel care isi dispretuieste vehicolul terestru nu a atins inca intelepciunea! In privinta efortului cotidian de purificare si curatare a corpului nostru, avem mari lectii spirituale de invatat. Pentru inceput, Cayce spune ca fiecare trebuie sa practice un exercitiu fizic, neaparat: „Este bine pentru oricine sa faca miscare ca sa compenseze rutina activitatilor cotidiene, astfel incat sa se poata odihni de acestea”.

Faceti mai multa miscare – in aer liber! – astfel incat sa antrenati in miscare energiile musculare ale corpului. Asta nu inseamna ca activitatea mentala trebuie anchilozata sau eliminata din ceea ce se face cu muschii, ci toate acestea trebuie sa contribuie la echilibrarea mai buna a unei persoane.

Cayce propune exercitii pentru a vindeca toate varietatile de boii: constipatie, hemoroizi, digestie proasta, insuficienta glandelor, boli hepatice si renale, de oase, de dinti, ale degetelor de la picioare etc. Cu toate acestea, nu trebuie sa exageram niciodata: „Nu faceti niciodata sa lucreze in exces o parte din corp in detrimentul altora, ceea ce ar face exercitiul mai mult nefast decat folositor. Exercitiul este ceva minunat si necesar si se poate exersa mult sau putin, in functie de nevoi si intr-un mod sistematic. Dar trebuie intotdeauna sa faceti uz de bun simt si de moderatie”. Adica, nu trebuie sa ecageram, cum fac, de exemplu, unii drogati ai jogging-ului.

Cayce mai recomanda foarte des ceea ce el numeste „exercitii de cap si gat”, adica o serie de miscari pentru supletea cefei. Dupa el, practicarea zilnica a acestor miscari ingrijeste sau previne un numar incalculabil de boli: de ochi, ale sistemului simpatic, de dinti, ale circulatiei generale etc. Dimineata la sculare, faceti exercitiile pentru cap si gat. Intoarceti mai intai capul foarte incet de 3- 5 ori spre dreapta si apoi tot de atatea ori spre stanga. Asezati sau in picioare, inclinati lent capul in spate, cat de mult puteti de trei ori. Apoi, acelasi lucru in fata de trei ori; apoi de trei ori la stanga, de trei ori la dreapta. Faceti-va timp pentru aceste exercitii ca sa le executati lent, dar corect; nu ca pe o rutina, ci ca pe un act indeplinit in vederea unui obiectiv precis.

Exercitiile pentru cap si gat par foarte importante datorita numarului de functiuni vitale reunite in aceasta parte a corpului. „Oameni cu ceafa teapana”, putem citi in Biblie, sugerandu-se prin aceasta ca orgoliul, adica teama de a trebui sa se schimbe pe sine, se somatizeaza la nivelul gandirii. Daca le practicati in fiecare dimineata, se resimte efectul binefacator imediat.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

1 Comment