Regimul Kousmine, un regim perfect pentru sanatatea dvs

Social Media
  •  
  •  
  •  

Catherine Kousmine (1904-1992), medic de origine rusa, a efectuat numeroase cercetari in medicina ortomoleculara. Mai mult decat un regim, metoda ei se adreseaza atat oamenilor bolnavi cat si celor sanatosi, si urmareste reechilibrarea functiilor de asimilare, de eliminare si de aparare. Un loc important in aceasta metoda il ocupa alimentatia, care trebuie sa provina din agricultura biologica si sa fie constituita mai ales din cereale integrale, din vegetale si din uleiuri virgine din prima presare la rece. Daca nu sunt total indepartate, produsele lactate si carnea sunt propuse in cantitati mici.

In caz de boala, poate fi recomandata o suplimentare in oligoelemente si in saruri minerale. Doze mari de vitamina A, C si E si de unele vitamine din grupa B sunt recomandate in caz de patologii grele (scleroza in placi, poliartrita etc.). Acestor recomandari li se adauga spalaturi intestinale, precum si cure de vaccinuri numite „imunomodulante”, remedii biologice de origine microbiana, administrate sub forma de pulverizari nazale.

Metoda Kousmine a cunoscut o mare popularitate in randul bolnavilor de cancer, de scleroza in placi sau de SIDA, incurajandu-i pe unii dintre ei sa-si abandoneze tratamentele alopate. Atentie insa, in caz de boala grava, aceasta metoda, asemenea multor altor terapii nutritionale, trebuie luata numai ca un adjuvant al unui tratament alopatic.

Lasă un comentariu