Exercitiu minunat pentru trezirea energiei Kundalini din interiorul nostru

Kundalini este o energie feminina, creatoare care traieste in noi toti. Acesta este adesea imaginata ca un sarpe care se infasoara de 3 ori si jumatate la baza coloanei vertebrale. Daca ati avut vreodata vise despre serpi sau v-ati simtit atrasi de energia serpilor, asta inseamna ca energia Kundalini se pregateste sa se trezeasca. Energia Kundalini are drept simbol sarpele incolacit.

Energia Kundalini este una dintre cele mai puternice forte energetice din corp, deoarece guverneaza energia creativa si intelepciunea infinita; ea se afla in zona stomacului. Stomacul este unul dintre cele mai puternice centre energetice ale corpului, motiv pentru care emotiile sunt adesea resimtite acolo.

Cand Kundalini se trezeste, se simte ca un sarpe infasurat care se ridica si se extinde de la stomac si pana la cap. Aceasta este o forta energetica extrem de puternica si nu este benefica doar pentru dezvoltarea spirituala, ci si pentru dezvoltarea creativa. Indiferent daca sunteti un artist creativ sau pur si simplu cautati sa va creati o viata mai buna, trezirea energiei Kundalini va fi una benefica.

Cand deveniti constienti de energia Kundalini care traieste in interiorul vostru, atunci va fi mult mai usor sa o puteti activa. Cand va treziti Kundalini aveti acces la:
* Taramuri superioare ale constiintei;
* Sentimente de dragoste neconditionata pentru sine si pentru altii;
* Energii creative;
* Energii vindecatoare;
* Energii vibrationale superioare;
* Intuitie superioara;
* Sentimente de compasiune, intelegere si empatie.

Cum sa va treziti energia Kundalini?

Iata un exercitiu de trezire: respirati prin gura, imaginandu-va ca inhalati aer pana la nivelul coloanei vertebrale si pana la varful capului. Pe masura ce expirati, simtiti ca aerul va goleste corpul, incepand din varful capului, pana la nivelul abdomenului. Apoi, odata ce invatati acest exercitiu, faceti-l sa fie unul fluid, continuu, fara sa existe nicio pauza, niciun inceput si niciun sfarsit. Continuati sa faceti acest exercitiu de respiratie timp de cel putin 15-20 de minute, si, in acest moment, puteti incepe sa va simtiti energia ridicandu-se din zona abdomenului. Repetati acest exercitiu de respiratie; practica recomandata este de 1-4 ori pe saptamana, timp de 30-45 de minute.

Precautii

Desi energia Kundalini ne da o multime de putere, fie ea mentala sau fizica, ea are si unele dezavantaje. Exista persoane, care nu sunt indreptate spre meditatii si spiritualitate, si pentru care trezirea energiei Kundalini le-ar putea afecta negativ si ar putea crea mai multe probleme decat le-ar rezolva. Totusi, trebuie retinut faptul ca trezirea lui Kundalini nu este de obicei periculoasa, daca se face cu indrumare.

Una dintre pericolele trezirii Kundalini o reprezinta suprasolicitarea sufletului; acest lucru duce la efecte secundare mentale si fizice, pentru ca organismul nu este aclimatizat la o presiune atat de intensa. Cand ajungem la trezire spirituala, corpul nostru sufera cateva schimbari, incercand sa se adapteze la mediul in schimbare. Acest lucru ar putea duce la un sentiment de disconfort datorita naturii sale ascendente.

Be the first to comment

Leave a Reply