Meditatia asupra celei de-a doua chakre a organismului nostru: swadhistana chakra. Ne dilata corpul nostru astral!

swadhistana chakraCea de-a doua chakra a trupului nostru, numita swadhistana, este centrul energetic sacral si este localizata in corp la trei degete sub ombilic. Organele si functiile controlate sunt: digestie, gestatie, intestine, stomac, pancreas, ficat, splina, rinichi, tract urinar, uter. Glandele subordonate si hormonii influentati sunt: sexuale, estrogenul, testosteronul. Functiile: placere, se*ualitate, procreatie, creativitate. Bolile generate de disfunctiile sale sunt: impotenta, frigiditate, boli ale uterului, ale vezicii urinare si/sau rinichilor. Culorile sunt in tonuri de rosu si portocaliu. Oranjul tonifica bronhiile, stimuleaza tiroida si stomacul, elimina crampele si favorizeaza cresterea oaselor. Elementul corespunzator este apa.

Sa vedem acum un exercitiu de meditatie asupra chakrei swadisthana. Vom folosi o muzica linistitoare, tipica de meditatie. In timp ce forta pulsatorie a Pamantului circula in tine, indreapta-ti acum atentia mintii catre al doilea centru, care se gaseste la o palma sub buric, trece prin glandele tale se*uale (uter sau glandele seminale) si inteapa coloana vertebrala la nivelul lombar-sacral al acesteia. Apoi iese prin spate.
Fixeaza-ti cristalul de meditatie pe chakra swadisthana!

Observi simplu acest loc, si cum atentia ta invioreaza chakra, simti in interiorul ei o miscare circulara, mai vioaie decat a celuilalt centru, ca un vartej lin de apa calda curgatoare, un dans rotitor al energiilor fluide. Unduirile ei circulare se largesc, cuprind intregul sistem limfatic, intreaga ta fiinta. Energia ei se dilata si umple si corpul astral, corpul dorintelor si emotiilor tale, facandu-l mai stralucitor, mai consistent. Sufletul se deschide spre iubire, spre senzatie, sentimente uitate se trezesc. La orizont rasare un soare portocaliu. De parca te-ai trezi in prima dimineata a unei lumi noi. Lasa sa pulseze energiile de jos in sus si de sus in jos prin aceasta chakra deschisa. Simte cum portocaliul se revarsa in si peste toate organele si sistemele, aparatele organice, centrii, canalele si meridianele, corpurile energetice ale biocampului tau, in si peste toate cele ale tale. Creste senzatia de putere, iubire si caldura in intregul organism. Ar fi bine sa ramai cu mintea acolo pentru a continua calatoria ta imaginara urcand in sistemul vibratiilor chakrelor sistemului tau energetic. Atunci cand te vei intoarce din aceasta calatorie, vei fi mai profund legat/a de tulburatoarea forta si energie a izvorului vietii.

2 Comments

Leave a Reply