Zodia Rac (22 iunie-22 iulie)

Social Media

Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Semn Feminin, Cardinal, de Apa, avand drept metal argintul, culoare subtila, verdele, piatra pretioasa smaraldul, onixul negru sau Piatra Lunii; verbul caracteristic – „a simti”.

Reprezinta principiul vietii eterne, poarta sufletului, fiind in analogie cu mama, familia, poporul, natiunea. Temperamentul sau este mult flegmatic, are o psihologie complexa, dominata de o inteligenta deosebita, de o intuitie teribila si de posibilitatea de a se adapta usor in orice situatie. Este foarte amabil, diplomat, abil, rafinat, artist, preocupat de muzica, poezie, teatru, de decoratiuni interioare si pictura. Este permanent nelinistit si mereu la panda, dintr-un instinct de autoaparare. Este foarte sensibil, romantic si visator, dar isi ascunde aceasta latura sub o masca impenetrabila, uneori paranp prea dur, cand, de fapt, el este un mare timid. Se intereseaza de trecut, de istorie, geografie si de limbi straine, fiind atras de calatorii, insa, fiind foarte atasat de casa sa, le va face imaginar.

Lumea sentimentelor reprezinta domeniul sau preferat; este foarte dotat in analiza celor mai intime si subtile stari si trairi, fiind un fin psiholog. Are o fire impresionabila si detesta singuratatea, cautand sa se ataseze de cineva sau de munca sa. Are o mare incapatinare si perseverenta in urmarirea scopurilor sale; stie sa astepte momentul favorabil si sa-l foloseasca. Este orgolios, precaut, un tsrateg foarte bun si un excelent negociator. Este atras de confort, lux, tabieturi, ii place sa primeasca vizite, dar mai putin sa faca vizite, desi este o gazda ospitaliera. Are prieteni putini, chiar daca are multe cunostinte si este destul de cunoscut si popular.

Este destul de egocentrist, dar acest lucru este mascat de grja de a nu-i deranja pe ceilalti si de aspectul sau conciliant. Stie sa se puna in valoare si sa obtina ceea ce doreste.

Profesiile cele mai recomandate sunt in educatie si invatamant, in psihologie, sociologie, drept, diplomatie, politica. Fire sentimentala are nevoie foarte multa de iubire, dispunand de o imaginatie vie si o senzualitate rafinata. Poate fi un partener excelent de viata, dar este si acaparator si gelos, cerandu-i in permanenta celuilalt dovezi de atasament.

Patologia este legata de zona pieptului, aparatul digestiv si sistemul limfatic. In general, are o mare longevitate si este predispus la obezitate.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply