Zodia Leu (23 iulie-22 august)

Social Media

Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Semn Masculin, Fix, de Foc, avand drept metal aurul, culoare sutila, galbenul-oranj, piatra prtioasa,diamantul sau rubinul; verbul caracteristic – „a vrea”.

Simbolizeaza regele, presedintele, tatal, puterea. Are un temperament coleric, o personalitate dinamica, stralucitoare, plina de forta si vitalitate, cu o mare vointa. Iubeste onorurile si situatiile in care poate comanda. Este un sef innascut; inca de mic va incerca sa fie seful partenerilor de joaca si sa comande. Are un mare orgoliu dublat de vanitate sau ingamfare. Este un om care se bazeaza pe fortele proprii, dorind sa se afirme prin meritele sale; este foarte autoritar si dur cu cei din jurul sau, neadmitand ca ar putea gresi. Are o inteligenta stralucitoare si un foarte bun spirit de organizare si coordonare.

Este foarte critic, intolerant, capabil de a cativa in conditii dificile si lucrand foarte expeditiv. Ii plac onorurile, grandoarea, laudele si recompensele materiale, pe care el considera ca le merita, fara a face nimic pentru a le obtine. Este autoritar si artagos, raspunzand violent la orice provocare. Se impune printr-un aer de superioritate, devenind un veritabil didact pentru cei din jur.

In profesie, nu accepta postura de subaltern; fiind un bun organizator si dotat cu multe calitati, va avea o munca de raspundere indiferent de domeniul pe care il va alege.
In plan sentimental, cauta sa descopere in partener o oglinda care sa-i reflecte propria stralucire. Are tendinta de a considera pe cel apropiat ca un fel de obiect de inventar, chiar daca are mari pretentii de la acesta. Partenerul trebuie sa fie foarte frumos, elegant, bogat, stralucitor si admirat de toata lumea. Este foarte egoist, nu urmareste decat satisfacerea dorintelor proprii, neglijandu-l pe celalalt.

Patologia este legata de inima si sistemul circulator; poate avea mari probleme de sanatate cauzate de egoismul sau.


Social Media

4 Comments

  1. Interesant dar nu ma regasesc aproape deloc in cele mentionate. Intr-adevar ma bazez pe propriile forte insa nu prefer sa conduc si imi e indiferent daca imi sunt sau nu recunoscute meritele. Lucrez mai bine singura si contrar a ceea ce se spune despre cei din zodia leilor, imi place sa stau singura. Nu cred ca zodiacul ar trebui sa fie un punct de referinta dar recunosc ca e nteresant de citit !:)

Leave a Reply