Zodia Gemeni (22 mai-21 iunie)

Social Media
  •  
  •  
  •  

gemeniSemn Masculin, Mutabil, de Aer,avand drept metal mercurul, culoare subtila, violetul, piatra pretioasa opalul; verbul caracteristic – “a gandi”.

Este semnul tranzitiei, al dualitatii si indeciziei, reprezentand mesagerul, intermediarul, fratele, varul, functionarul, jurnalistul. Are un temperament nervos, fiind tot timpul in miscare, suplu si agil, adaptabil, se strecoara pretutindeni, aland tot si cercetand mereu. Este foarte curios, fiind interesat de tot ce exista, mereu asimiland cunostintele pe care le va folosi foarte rar, dar are impresia ca trebuie sa stie el tot. Limbajul sau este foarte ingrijit si stralucitor si se impune prin vastitatea cunostintelor, chiar daca ele sunt doar la nivel superficial. Este atras de societate si ii place sa fie inconjurat de mase mari de oameni, in fata carora sa straluceasca el. Este egoist, practic, gata sa riste, pana la imprudenta.

Nu se adapteaza unui serviciu de rutina si iubeste libertatea, avand nevoie de permanenta miscare si schimbare. Este destul de lenes si delasator, inclinat spre barfa si intriga, nefiind in stare de un efort de lunga durata. Are o inteligenta rapida, spirit de observatie, promtitudine in reactii, stabilind foarte usor legaturi cu oricine. Simte nevoia de a fi ocrotit chiar si la maturitate, dar mai ales sa fie laudat si compatimit. In momentele critice nu se poate conta pe el, deoarece se eschiveaza. Este o persoana dualista, inclinata spre minciuna, capabila de actiuni contradictorii, oportunist si speculant, folosind orice sansa care i se acorda. Prinde totul din zborsi se adapteaza usor. Trebuie invatat cu responsabilitatea si disciplina inca din frageda varsta.

Profesional, este bine pregatit pentru ziaristica sau orice activitate legata de contact direct cu publicul: functionar, comerciant, hot. In sentimentele sale este delicat, dar mult prea schimbator si capricios. Iubeste mai mult mental, fara sa treaca la actiune, si ii place mai mult sa cucereasca decat sa pasterze, cautand mereu idealul.

Patologia este legata de sistemul respirator, brate si umeri. Poate avea necazuri cu plamanii, astm, bronsita sau reumatism poliarticular.

Un comentariu la „Zodia Gemeni (22 mai-21 iunie)”

Lasă un comentariu