Zodia Capricorn (22 decembrie-19 ianuarie)

Social Media

capricornSemn Feminin, Cardinal, de Pamant, avand drept metal plumbul, culoare subtila, indigoul, piatra pretioasa, onixul alb; verbul caracteristic – „a folosi(a exploata)”.

Reprezinta batranetea, asceza, intelepciunea. Nativul are o fire complexa interiorizata, adesea energica. Este rezervat, trist, taciturn, grav, meditativ, rece si distant, desi politicos; ofera inca din tinerete imaginea unui om batran inainte de vreme. Este nelinistit, pesimist, nemultumit, permanent preocupat de rezolvarea unor probleme grave. Este dotat cu o mare forta de munca, cu un spirit inclinat spre abstract si filozofie, spre teoretizare, dar are si un spirit analitic foarte bine dezvoltat si o logica foarte buna. Este tenace, perseverent, ambitios, capabil de efort pe termen lung si de realizarea unor proiecte mari.

Este dotat pentru studiu si cercetare, avand o mare sete de cunostinte. Este circumspect; ascensiunea sa sociala este lenta, dar sigura, el dovedind multa prudenta si rabdare in a-si atinge scopurile. Este foarte riguros in ceea ce face, organizat si calculat, avand mare talent in a coordona un colectiv si de a-i convinge pe oameni sa-l urmeze si sa-i accepte parerile. Este cel care stie ca nimeni altul sa-i puna pe ceilalti la treaba si sa munceasca impreuna cu ei dand exemplul personal. Este melancolic si visator, o fire poetica, iubind arta si frumosul, si mai ales muzica. Este econom, precaut, foarte atent in a aplica si mai putin in a inventa. Este foarte meticulos, punctual; nu uita nici o jignire. Este un iubitor al singuratatii; uneori sufera de un complex de superioritate, considerandu-se cu mult deasupra tuturor celorlalti oameni. Este mandru si orgolios, reusitele sale datorandu-se muncii indarjite si tenacitatii de care da dovada. Deseori, se ridica din straturile joase ale societatii prin eforturi mari si prin munca sa de autodidact.

Profesii recomandate – in spatii ferite de contact cu publicul: arhivar, bibliotecar, muzeograf, sau in agricultura, minerit, constructii. Cel mai adesea isi alege o munca in cercetare sau se dedica studiului individual. Constiinta sa atinge un nivel maxim in orice domeniu ar activa. In plan sentimental, se manifesta introvertit, chiar daca iubeste cu pasiune; acest lucru nu este vizibil datorita autocenzurarii pe care si-o impune. Casatoriile sale sunt dictate mai mult de ratiune decat de sentiment sau atractie fizica. Nativul este gata sa faca multe concesii pentru a mentine o relatie si stie sa se sacrifice pentru persoana iubita.

Patologia este legata de sistemul osos, de schelet, de articulatii, si in special de genunchi.


Social Media

4 Comments

Leave a Reply