Un studiu stiintific confirma: cel mai bun medicament impotriva tusei este combinatia dintre cafea si miere de albine!

cafea miere de albineUn studiu remarcabil publicat in revista „Primary Care Respiratory Journal” ofera o alternativa naturala pentru tusea enervanta, care, de multe ori persista dupa o infectie respiratorie. Daca va duceti la medic, vi se va da o reteta medicala cu medicamente puternice, inclusiv Codeina, Mucosin, Bioflu sau ACC. Dar poate ca, inainte de a lua aceste medicamente, trebuie sa luati in considerare rezultatele acestui nou studiu care spune ca cea mai buna solutie impotriva unei tuse postinfectioase persistente este un amestec natural de… cafea si miere de albine!

O tuse postinfectioasa este una care dureaza de la trei pana la cinci saptamani, dupa o infectie respiratorie. Aceasta este tusea care apare si noaptea si interfereaza cu rutina normala de zi cu zi. O tuse ca aceasta va poate face sa fiti obositi si iritabili. Studiul din revista amintita mai sus a comparat eficacitatea combinatiei dintre cafea si miere de albine in tratarea acestei tuse. Astfel, in grupul de studiu au fost luati 97 de adulti care au avut tuse postinfectioasa de cel putin trei saptamani. Ei au fost impartiti in 3 grupuri: un grup a primit un tratament bazat pe cafea si miere de albine, un altul un tratament pe baza de medicament steroid (Prednisolne), iar al treilea a primit un sirop de tuse non-steroidian (Guaifenezina). Dupa o saptamana, rezultatele studiului au demonstrat in mod clar ca grupul care a luat amestecul de cafea si miere a avut cea mai mare scadere in frecventa tusei; asadar, aceasta combinatie a fost cea mai buna alegere de tratament.

Acest studiu arata inca o data puterea substantelor naturale in tratamentul bolilor si afectiunilor, in detrimentul medicamentelor sintetice. Mierea de albine este cu adevarat un dar vindecator de la natura. Mierea este atat de puternica pentru a distruge bacteriile, incat ea ar trebui sa fie folosita in primul rand ca modalitate de tratament atunci cand se trateaza o boala bacteriana. Antibioticele prescrise ar trebui sa fie terapia “alternativa” sau in ultima instanta. Mierea este mai puternica, deoarece acesta previne formarea de bacterii rezistente la antibiotice; antibioticele conventionale nu reusesc acest lucru, deoarece acestea vizeaza doar procesele de crestere a bacteriilor (vedeti mai multe in acest articol: Oamenii de stiinta descopera de ce mierea de albine e mult mai buna decat toate antibioticele conventionale!).

Pe de alta parte, cafeina din cafea are un efect stimulent natural asupra sistemului nervos central, ridicand metabolismul si crescand oxidarea acizilor grasi. Ea mobilizeaza, de asemenea, acizii grasi din tesutul adipos, si exista dovezi ca aceasta creste performantele atletice (cititi mai multe in acest articol: Bauturile decafeinizate sunt pline de chimicale toxice! Mai bine consumati cafea naturala… face mai bine organismului!).

Be the first to comment

Leave a Reply