Un nou studiu stiintific arata inca o data ca dozele mari de vitamina C pot lupta eficient impotriva cancerului

Social Media

vitamina C intravenosO noua cercetare revolutionara cu privire la potentialul de lupta al vitaminei C impotriva cancerului a fost publicata in paginile revistei „Science Translational Medicine”. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Kansas a testat efectele vitaminei C, injectata intravenos, in doze mari, pe un grup de subiecti umani si a constatat ca ea elimina in mod eficient celulele canceroase, lasand in acelasi timp celulele sanatoase intacte.

Bazandu-se pe cercetarile de pionierat realizate in anii 1970 de catre regretatul Linus Pauling, chimist la Universitatea de Stat din Oregon, noua cercetare a implicat injectarea de doze mari de vitamina C in celule ovariene umane. Testele au fost efectuate in vitro intr-un laborator, cat si in mod direct, atat la soareci cat si pe un grup de 22 de subiecti umani. Testele au aratat rezultate favorabile in toate cele trei modele, vitamina C directionandu-se in mod eficient catre celulele canceroase ovariene, evitand in acelasi timp celulele sanatoase. Beneficiile dozelor mari de vitamina C au fost observate, de asemenea, in combinatie cu tratamentele conventionale de chimioterapie, acestea din urma distrugand toate celulele, atat cele sanatoase, cat si cele maligne.

Insa, aceste studii sunt in dezavantajul marilor corporatii farmaceutice, caci ele nu au niciun interes in promovarea beneficiilor medicinale de substante naturale, cum ar fi vitamina C, contra miliardelor de dolari ontinute din chimicalele folosite in industria conventionala de cancer. „Intrucat vitamina C nu are potential de brevet, dezvoltarea acestei terapii sa nu va fi sprijinita de catre companiile farmaceutice”, spune Chen Qi, autorul principal al noului studiu. „Noi credem ca a sosit timpul pentru agentiile de cercetare pentru a sprijini viguros studiile clinice privind injectarea intravenoasa cu vitamina C.”

Vitamina C, administrata intravenos, creeaza peroxidul de hidrogen; celulele canceroase sunt deosebit de sensibile la distrugere in fata unui asemenea compus. Nu exista nicio dovada stiintifica conform careia mari cantitati de vitamina C (pana la 10 grame/zi la adulti) ar avea vreun efect advers sau toxic asupra organismului uman.


Social Media