marți, decembrie 6, 2022
AcasăSpiritualitate practicaFitoterapieReteta "miraculoasa" pentru a trai sanatos si mult: miere de albine, otet...

Reteta „miraculoasa” pentru a trai sanatos si mult: miere de albine, otet de mere si apa!

Reteta „miraculoasa” pentru a trai sanatos si mult: miere de albine, otet de mere si apa!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Inima este motorul masinii umane. Muschii corpului, si printre acestia si muschiul care constituie inima, au nevoie de zahar. Urmarind efectul mediului inconjurator, al hranei si al variatiilor de hrana asupra animalelor si oamenilor, se poate constata ca inimii nu-i este indiferent daca primeste zahar natural, sub forma in care se gaseste in miere, sau zahar rafinat. Mierea este pentru inima un aliment de valoare, constituind o sursa puternica de energie.

Cand lucreaza normal, inima ste capabila sa pompeze in aorta la fiecare bataie cca. 170 g de sange. In total, in sange exista cam o lingurita de zahar. Aceasta cantitate este foarte importanta: daca s-ar reduce la jumatate, ti-ai pierde cunostinta; daca ar spori pentru oricat de putin timp, si-ar face aparitia diabetul. Este deci limpede ca trebuie sa fim foarte atenti la ceea ce oferim organismului nostru ca hrana, pentru a asigura constanta acestei cantitati de zahar din sange.

Organismul nostru este alcatuit in asa fel incat avem nevoie de zahar nu numai pentru uzul imediat al inimii, ci si pentru ca o anumita cantitate, mica, sa traverseze peretii intestinali. In mierea de albine exista 2 zaharuri: unul numit dexiroza, iar altul levuloza. Dextroza reprezinta 40% din miere, iar levuloza 34%. Dextroza trece cu repeziciune in sange. Levuloza, absorbita mai incet, este cea care mentine concentratia de zahar in sange la un nivel constant. Datorita ei, mierea nu ridica nivelul zaharului din sange peste cel care poate fi folosit de catre organism.

Pentru a construi si reface organismul nostru, pentru a-i mentine forta si pentru a ne prelungi viata, trebuie sa tinem seama de elementele minerale care predomina in corp. Aceste elemente, permanent prezente in organism, ii asigura o functionare linistita, uniforma si continua, ceea ce „face viata demna de a fi traita”. Numarul elementelor minerale incluse in functionarea organismului uman este unul din miracolele vietii. In afara de argint si aur, participa aproape toate elementele cunoscute.

Pentru aprovizionarea organismului cu elementele minerale trebuitoare, medicina populara recomanda o metoda extrem de simpla: 2 lingurite de miere de albine si 2 de otet de mere intr-un pahar cu apa, o data sau de cateva ori pe zi, in functie de durata efortului fizic si intelectual. Acest amestec are un gust placut, aromat, asemanator cidrului de mere. Otetul aduce continutul de minerale din mar, iar mierea aduce mineralele din nectarul florilor.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.