marți, octombrie 4, 2022
AcasăUncategorizedUn dispozitiv revolutionar: cercetatorii au reusit sa inregistreze si sa redea visele...

Un dispozitiv revolutionar: cercetatorii au reusit sa inregistreze si sa redea visele oamenilor!

Un dispozitiv revolutionar: cercetatorii au reusit sa inregistreze si sa redea visele oamenilor!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

vise dispozitivCred ca toata lumea si-ar dori sa-si aminteasca visele avute in timpul noptii. Nu ar fi un lucru uimitor inregistrarea viselor, pentru a le reda mai tarziu pe televizor? Ei bine, se pare ca cercetatorii au venit cu un mod ingenios in a traduce fiecare gand si vis intr-un filmulet, care sa poata fi redat mai tarziu.

Acest dispozitiv inovator utilizeaza tehnologiile existente, cum ar fi imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) si supercalculatoare pentru a face un film despre gandirea unei anumite persoane, prin intermediul modelelor de calcul.

In 2011, la Brown University a fost realizat primul studiu in aceasta privinta. In acest studiu, trei persoane au fost rugate sa poarte un aparat EEG in timp ce dormeau. Apoi, ele au fost trezite in mijlocul viselor si intrebate imediat ce-au visat. Dispozitivul a catalogat toate imaginile creierului si apoi le-a stocat.

Acest proces a fost repetat de cateva sute de ori pentru fiecare persoana, iar oamenii de stiinta au facut o vasta baza de date a tuturor imaginilor. Odata ce oamenii erau treziti, oamenii de stiinta le-au aratat din nou imaginile si scanarile din creierele lor, in functie de raspunsurile lor. Subiectilor li s-a cerut din nou sa se culce, iar scanerele creierului au inceput din nou lucrul.

Ce s-a intamplat ulterior a fost ceva revolutionar… dispozitiv a fost capabil sa prezica ceea ce a visat fiecare persoana!

In cadrul studiului, subiectii au fost, din nou, cuplati la imagistica prin dispozitivele de rezonanta magnetica (IRM), dar, de data aceasta le-au fost prezentate trailere de filme. Calculatorul a preluat imaginile scanate ale creierului de catre IRM, si apoi s-a uitat in peste 18 milioane de secunde de videoclipuri YouTube, incercand sa recreeze ceea ce a vazut fiecare persoana.

Multe dintre imaginile de la scannerul creierului se dovedesc a fi foarte neclare, care nu e prea diferit fata de visele noastre atunci cand incercam sa ni le reamintim dupa ce ne trezim. Dar unele daca imaginile au iesit foarte clare!

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

1 Comment