duminică, septembrie 25, 2022
AcasăUncategorizedCercetatorii au gasit substanta secreta care prelungeste viata

Cercetatorii au gasit substanta secreta care prelungeste viata

Cercetatorii au gasit substanta secreta care prelungeste viata

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Mai multe studii publicate la inceputul anului 2018 au aratat ca este posibila reducerea sarcinii celulelor deteriorate, denumite celule senescente, extinderea duratei de viata si imbunatatirea sanatatii, chiar si atunci cand tratamentul a fost initiat la batranete. Cercetatorii au demonstrat ca tratamentul soarecilor batrani cu produsul natural Fisetin, gasit in multe fructe si legume, are, de asemenea, efecte pozitive semnificative asupra sanatatii si duratei de viata.

Pe masura ce oamenii imbatranesc, acumuleaza celule deteriorate. Cand celulele ajung la un anumit nivel de deteriorare, ele trec printr-un proces de imbatranire propriu, numit senescenta celulara. Celulele elibereaza, de asemenea, factori inflamatori care spun sistemului imunitar sa elimine celulele deteriorate. Sistemul imunitar al unei persoane mai tinere este sanatos si este capabil sa elibereze celulele deteriorate. Dar, pe masura ce oamenii imbatranesc, nu mai sunt eliminate la fel de eficient. Astfel, ele incep sa se acumuleze, provoaca inflamatii si elibereaza enzime care pot degrada tesutul.

Paul D. Robbins si colegii sai cercetatori au descoperit ca un produs natural, numit Fisetin, reduce nivelul acestor celule deteriorate in organism. Ei au descoperit acest lucru tratand soarecii batrani cu acest compus, vazandu-se o imbunatatire a sanatatii si a duratei de viata. Lucrarea intitulata „Terapia cu Fisetin extinde sanatatea si durata de viata”, a fost publicata in „EBioMedicine”. Singura problema cu care se confrunta cercetatorii este cea privind dozele potrivite.

Fisetin, din grupul flavoinoidelor, este un compus care se gaseste in multe plante, fructe si legume, ca de exemplu capsuni, mere, castraveti si ceapa.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): med.umn.edu

 

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.