Home Spiritualitate teoreticaBiografii spirituale Fo, conducatorul spiritual al oamenilor

Fo, conducatorul spiritual al oamenilor

by admin
54 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Fo sau Foe a fost una dintre principalele divinitati ale chinezilor, fondatorul unei secte foarte raspindite in China. S-a nascut in Indii, cu aproximativ 1000 de ani inainte de Hristos. In timp ce era insarcinata cu el, mama sa a visat ca avea relatii cu un elefant alb sau, dupa altii, ca inghitea unul din aceste animale, poveste care a dus la onorurile pe care regii indieni le ofera elefantilor albi. El a iesit din sanul mamei sale prin dreapta si chiar din clipa in care s-a nascut a fost destul de puternic ca sa poata merge. Se spune ca a facut sase pasi si, aratand cu o mana cerul si cu alta pamantul, a spus: «Eu sunt singurul demn sa fiu preamarit, atat in cer cat si pe pamant».

La 17 ani si-a luat trei neveste, cu care a trait doi ani. Apoi le-a parasit si s-a retras in singuratate impreuna cu patru filozofi ale caror sfaturi le asculta. La 30 de ani s-a simtit inspirat si si-a luat numele de Fo si a inceput sa-si predice doctrina, uimind lumea cu o multime de minuni pe care preotii budisti le-au adunat in mai multe volume. Cu toata pretinsa lui divinitate, Fo nu a fost scutit de moarte. Si-a sfarsit zilele la 70 de ani.

Preotii budisti ne asigura ca el a renascut de 8000 de ori si ca, sucesiv, s-a reincarnat in corpul unui mare numar de animale, inainte de a se ridica la ceruri. El e reprezentat si in pagode, sub forma unui dragon, a unui elefant, a unei maimute etc. Cei din secta lui i se inchina considerandu-l conducatorul spetei umane, salvatorul lumii, trimis pentru a arata omului drumul salvarii si pentru ispasirea crimelor lor.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment