Home Franturi de realitate In sfarsit, cercetatorii au confirmat: cancerul e o boala creata in intregime de oameni!

In sfarsit, cercetatorii au confirmat: cancerul e o boala creata in intregime de oameni!

by admin
25 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

boalaPoate fi greu de crezut, dar un studiu recent arata ca acest flagel al omenirii, cancerul, este 100% o boala care a luat proportii din cauza omului, si aceasta pentru ca el se afla in spatele unor fenomene actuale, cum ar fi poluarea si mancarea plina de E-uri. Cercetatorii de la Universitatea din Manchester, Centrul pentru Egiptologie Medicala, au ajuns la aceasta concluzie in 2010, dupa ce au analizat mai multe ramasite umane, dar si texte din Egiptul antic si Grecia, precum si din alte perioade. Studiul a inclus, de asemenea, primul diagnostic istoric de cancer intr-o mumie egipteana.

Studiul, publicat in revista “Nature Reviews Cancer”, a remarcat faptul ca cercetatorii au descoperit doar o singura aparitie a cancerului, dupa ce au investigat sute de mumii egiptene. In plus, au descoperit foarte putine referiri la aceasta boala in literatura de specialitate din acea perioada, ceea ce indica faptul ca toate cazurile de cancer au fost extrem de rare in trecut.

Dupa Revolutia Industriala (secolul al XIX-lea), ratele de aparitie a cancerului pur si simplu au explodat, in special in randul copiilor, ceea ce demonstreaza faptul ca cresterea in aceste cazuri nu este legata in mod exclusiv de o viata mai lunga. “In societatile industrializate, cancerul e a doua cauza de deces, dupa bolile cardiovasculare. Dar, in cele mai vechi timpuri, cancerul a fost extrem de rar”, a declarat profesorul Rosalie David, de la Facultatea de Stiinte ale Naturii. “Nu exista nimic in mediul natural care poate cauza cancer. Asa ca putem spune ca el o boala de om, cauzat de poluare, modificari de dieta sau stil de viata. Cel mai important lucru despre studiul nostru este acela ca el ofera o perspectiva istorica asupra acestei boli”, a continuat ea.

Cercetarea include primul caz de cancer, gasit intr-o mumie egipteana, cercetare realizata de Prof. Michael Zimmerman. El a reusit diagnosticarea cancerului rectal intr-o mumie neidentificata, o persoana “obisnuita”, care a trait undeva intre anii 200-400 d.Hr. El a declarat: “Absenta virtuala a afectiunilor maligne la mumiile egiptene trebuie sa fie interpretate ca indicand raritatea lor in antichitate, indicand faptul ca aceasta boala – cancerul – este cauzata de factorii ce sunt caracteristici societatilor industriale moderne”, a spus Zimmerman.

 

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

1 comment

Dagoth Ur 12 mai 2016 - 8:31

Corect, cancerul a explodat in societatea moderna, dar nu a lipsit nici in antichitate. Asta nu inseamna ca omul l-a creat! Titlul articolului e inselator.

Leave a Comment