Home DivinatieDictionar de vise De unde provin visele? De la intamplari, de la stomac, de la diavol si de la Dumnezeu…

De unde provin visele? De la intamplari, de la stomac, de la diavol si de la Dumnezeu…

by admin
26 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

viseSfantul Anastasie Sinaitul, care a trait in sec. al VI-lea, a fost patriarhul Antiohiei. I se atribuie scrieri importante, dintre care fac parte si „Intrebari si raspunsuri despre diferite lucruri”. Din aceasta lucrare prezentam fragmentul de mai jos. Aici, sfantul ne povatuieste sa nu primim, nici sa credem in visuri, chiar daca e de acord ca, pe langa cauza naturala a visurilor, exista si cea supranaturala (de la Dumnezeu sau de la diavol).

Solomon a spus ca „visurile fac pe cei neintelepti sa-si iasa din fire“ (Intelepciunea lui Sirah 34, 1). Si de aceea avem porunca sa nu credem, nici sa le primim, ca sa nu ne insele diavolii, caci pe aceasta cale le este permis sa ne amageasca, precum s-a intamplat unora. De asemenea, visurile se nasc de multe ori si din faptele sau gandurile pe care le avem in timpul zilei. Apar, de asemenea, si de la diavoli.

Unele naluciri se zamislesc si din stomac. Si de la Dumnezeu. Deoarece, de multe ori, ingerii ne calauzesc sau ne infricoseaza prin visuri. De asemenea, sufletul fiind netrupesc si spiritual are insusirea inainte-cunoasterii si arata cate ceva omului.

Desigur, aceasta se intampla celor ce au in ei Duhul Sfant. Caci zice Dumnezeu ca “varsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, si fiii si fiicele voastre vor profeti, batranii vostri visuri vor visa, iar tinerii vostri vedenii vor vedea” (Iosif 3, 1). Cand vei vedea deci visuri care vor plasmui in tine cucernicie, indreptare, intoarcere si frica de Dumnezeu, doar pe acestea sa le primesti.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment