Home Spiritualitate teoreticaBiografii spirituale Faceti cunostinta cu Yeshe Tsogyal, “mama budismului tibetan” – femeia care a reusit sa invinga moartea, sa se teleporteze si sa stapaneasca legile materiei

Faceti cunostinta cu Yeshe Tsogyal, “mama budismului tibetan” – femeia care a reusit sa invinga moartea, sa se teleporteze si sa stapaneasca legile materiei

by admin
225 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Yeshe Tsogyal (cunoscuta si sub numele de “Oceanul victorios al intelepciunii”, “Regina lacului intelepciunii”) a fost o “mama” a budismului tibetan. Nascuta in regiunea Kharchen, Tibet, in jurul anului 777, ea a trait timp de aproximativ 99 de ani si este o figura proeminenta in budismul tibetan si un model pentru practicantii spirituali contemporani. Bazandu-se pe realizarile ei spirituale, scolile Nyingma si Karma Kagyu ale budismului tibetan o recunosc pe Yeshe Tsogyal ca un “Buddha feminin”.

Yeshe Tsogyel a fost una dintre principalele discipole ale marelui intelept tibetan Padmashambhava, pe care el a apreciat-o in mod deosebit. Legenda spune ca ea dobandise puteri paranormale extraordinare si ca reusise sa cucereasca moartea. Padmashambhava ii spusese discipolei lui ca “ai realizat deja adevarul primelor doua lumi”. “Lumile” sunt de fapt planurile principale ale Creatiei lui Dumnezeu, adica planul fizic, cel subtil (astral) si cel cauzal.

Din moment ce Padmashambhava mentioneaza doar doua “lumi” care au fost cucerite de Yeshe Tsogyel, este firesc sa presupunem ca acestea sunt primele doua, in ordinea crescatoarea frecventei lor de vibratie, adica planul fizic si planul subtil (astral). Cu alte cuvinte, inca de pe atunci Yeshe cucerise, intr-un anumit sens, moartea, prin faptul ca dobandise controlul perfect al legilor si mecanismelor “lumii” fizice, dar se pare ca ea isi amplificase mult puterile si in planul subtil. Intr-adevar, traditia vorbeste ca Yeshe Tsogyel detinea puterea de a invia mortii, de a stapani legile materiei, de a calatori la vointa oriunde dorea.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment