Minunile moastelor Sf. Tereza de Avila

Social Media
  •  
  •  
  •  

Imbolnavindu-se in timpul unei calatorii, maica Tereza s-a oprit la manastirea carmelita Alba de Tormes. Acolo, sfarsindu-se, a spus: “Sot si domn al meu! Mult doritul ceas a sosit. E timpul sa ne vedem, iubitul meu, Domnul meu. E timpul sa pornesc la drum. Sa mergem, e vremea…”

Murind cu o aura de sfintenie, aceasta calugarita a devenit in scurt timp o mana de relicve si o atractie pentru curiosi, trupul ei fiind exhumat dezbracat si speculat cat se poate. Noua luni dupa ce fusese inmormantata, i s-a luat mana stanga. Trei ani mai tarziu, cand a fost stramutata pe ascuns la manastirea carmelita de la Avila, i s-a luat intreg bratul stang. “Parintele Nacianceno – istoriseste un martor al amputarii – cu usurinta cu care tai un pepene galben ori o branza moale, a taiat bratul de la incheietura, nimerind-o de parca ar fi gasit-o dinainte.” Dar la interventia ducelui de Alba, cadavrul – care nu se descompusese deloc – a fost readus la Alba de Tormes, unde Ribera a avut prilejul sa-l vada in anul 1588 : “E tot dreapta, desi un pic adusa de spate, cum merg batranii, si se vede ca a avut o statura frumoasa. Cand o ridica, ajunge sa-i sprijini spatele cu o mana si sta in picioare; o imbraca si o dezbraca de parca ar fi vie… Are culoarea curmalelor. Ochii ii sunt uscati, dar intregi. Alunitele pe care le are pe fata mai au inca fire de par… Imi pare rau cand gandesc ca o vor face bucati-bucati la cererea unor personaje sus-puse ori din dispozitia manastirilor.”

Intr-adevar, piciorul drept si o bucata din maxilarul superior sunt acum la Roma, mana stanga la Lisabona, mana dreapta, ochiul stang, degetele si fragmente din trup raspandite prin Spania si prin toata lumea crestina.

6 comentarii la „Minunile moastelor Sf. Tereza de Avila”

  1. Crestinii cinstesc moastele sfintilor si se pot lua sau dona particele din trupurile lor doar prin vointa divina, dar cateodata bigotismul si fanatismul duc la excese si actiuni nesabuite. Cam la fel se intimpla si in Grecia pe unde umbla vreo 3-4 capete ale Sf. Grigorie Teologul, si exemplele pot continua, Credinta e buna dar mai trebuie si discernamant!!!

  2. Mda…Lovendal inca o data ne demontreaza ca face parte dintr-o gasca de ortodocsi,care incearca sa ne strecoare,subtil si pe nemancate,teoriile si bazaconiile ortodoxiei…Scopul lor este,nu numai sa construiasca catedrala smenuirii neamului,ci si sa ne inoculeze aberatiile ortodoxiei,sa ne transforme intr-un stat ortodox,in paralel cu saracirea populatiei,iar apoi disperata,sa se arunce sa pupe ciolanele sfintei paraschiva din corcodush,sau macar sa accepte tacit smenuirile bisericii ortodoxe romane.Vedeti cum se creeaza anumite mentalitati?Oamenii agresati economic,nu-i va mai interesa ceea ce face biserica ortodoxa in Romania,si in consecinta biserica va devenii o putere activa si pasiva…Se vor creea mentalitati de genu:Nu trebuie sa intelegi,doar sa accepti-sau- Crede si nu cerceta.

    La canalul german de televiziune DW,sa vorbit de faptul ca statul roman inchide scoli si spitale,dar aloca 400 de milioane de euro pentru construirea unei biserici.

  3. Da,dar si in ortodoxie sint moaste,si la noi este activa credinta in oase facatoare de minuni..Daca acolo au ramas la nivel de cultura generala,la noi atmosfera e ca in intunecatul ev mediu..Se imbulzesc sa pupe niste oase putrezite,merg in 4 labe in juru biserici sa le fie sterse pacatele.Interesant e ca preotii nu merg in 4 labe sa le fie sterse pacatele.Ei nu ai nevoie de spalarea pacatelor?Aici intalnim acelasi caz ca la vrajitoare:Ele, chipurile, spun la altii viitorul,dar lor nu si-l pot profetii.Preotii prin comportamentul lor,se interpun intre D_zeu si oameni.Nu m-as mira sa fie niste practici pagane,pupatul oaselor,dar cu notiuni crestine… Si se mai construieste si mastodontul sugator de banii natiunii…

Lasă un comentariu