Minunile Sf Parascheva: vindecari miraculoase si ajutoare in dragoste

Social Media

Astazi, cei care au credinta crestin-ortodoxa o sarbatoresc pe Sf. Cuvioasa Parascheva, ale carei moaste se afla la Mitropolia din Iasi. Moastele Sfintei Parascheva au fost aduse la Iasi de catre domnitorul Vasile Lupu si asezate in ctitoria sa, Biserica Sfintii Trei Ierarhi, la mijlocul secolului al XVII-lea. La sfarsitul secolului al XIX-lea, moastele sfintei au fost mutate in Catedrala Mitropolitana din Iasi.

Potrivit Bisericii Ortodoxe Romane, cuvioasa Parascheva a savarsit numeroase vindecari miraculoase si alte minuni in timpul vietii sale, dar si dupa moartea sa. In acest articol, puteti citi o sinteza a catorva minuni savarsite de aceasta sfanta.

* Se spune ca fata unui barbat, acoperita de bube, s-a vindecat ca prin minune in momentul in care si-a apropiat de chip o batista care atinsese moastele Sfintei si pe care i-a adus-o sotia de la Iasi.

* O femeie saraca s-a imbolnavit grav, in urma unei sinuzite netratate. Dupa o vizita la racla cu sfintele moaste, femeia a scapat de infectie si s-a vindecat complet.

* Un preot din Ardeal era grav bolnav de TBC. A ajuns la Iasi, la sfanta, cu o noapte inainte de 14 octombrie, dar portile Mitropoliei erau inchise. A stat in genunchi afara langa peretele unde stau moastele Sfintei Paraschiva, s-a rugat cateva ceasuri plangand. A doua zi, a simtit ca e din nou sanatos, si de atunci slujeste si azi la o manastire din Ardeal.

* O farmacista de 32 de ani voia sa se casatoreasca, dar nu intalnise pana atunci „persoana potrivita”. Desi cunostea un doctor vaduv, acesta n-avea intentia de a o cere in casatorie. Dupa ce femeia s-a rugat la Sf. Parascheva, doctorul a cerut-o de sotie.

* Intr-un sat din apropierea lasului au aparut omizi care rodeau tot; atunci preotul satului si credinciosii au cerut la Mitropolie sa le-o dea pe Sf. Parascheva, sa o duca in livezile lor, ca sa-i scape de aceasta nenorocire. Li s-a aprobat. Dupa ce-au dus-o pe sfanta la livezi, omizile au inceput sa coboare din copaci, se aruncau in apa si mureau.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply