Practici spirituale simple

Social Media

Exista nenumarate practici utilizate de oameni pentru a intra in legatura cu spiritele. Unele dintre ele sunt foarte eficiente, ducand la colaborarea fidela intre om si spirit. Altele sunt simple aberatii, care duc la false perceptii ale lumii spiritelor. Aceasta a doua categorie cuprinde in general spiritismul cu cartea si cheita, care, de fapt, poate fi considerat o metoda radiestezica. Aici nu este vorba de contactarea propriu-zisa a spiritelor, ci de contactarea propriului subconstient, iar falsitatea consta in aceea ca omul isi foloseste propriul subconstient folosind numele unui spirit.

Spiritele superioare nu vin daca sunt chemate in acest mod de lucru rudimentar. Cel mult se pot distra pe seama persoanei in cauza acele spirite buclucase, glumete, care misuna peste tot. De aici rezulta informatii eronate, incomplete sau absenta raspunsurilor la intrebarile puse de catre om.

O alta metoda empirica folosita de oameni pentru contactarea spiritelor este cea a ciocaniturilor. Exista case in care anumite spirite se distreaza ciocanind in mobile sau pereti. Intr-adevar, aceste zgomote sunt provocate de spirite, dar numai atunci cand ele au o anumita cadenta si se repeta in mod sistematic. Spiritele care produc zgomotele doresc sa comunice cu oamenii. In aceste cazuri este util sa li se raspunda in aceeasi maniera pana cand se stabileste un cod de conversatie intre spirit si om, aceasta colaborare putand duce la unele descoperiri interesante pentru om.

Exista posibilitatea ca situatiile conflictuale din interiorul familiilor sa deranjeze unele spirite bune sau rele, antrenandu-le in atmosfera agitata din casa. De aici rezulta o serie de manifestari dezordonate, zgomotoase, ale spiritelor, care fie ca pun oamenii pe ganduri, fie ii inspaimanta in cel mai inalt grad. De exemplu, un spirit „nervos” poate capta de la oamenii care se cearta suficienta energie pentru a trage cuiva o palma sau chiar un pumn, destul de puternic ca sa tranteasca un om la podea. Sau, din contra, spiritele bune pot trezi omul din somn noaptea pentru a-l obliga sa gandeasca intelept, in linistea noptii, la problemele lui de viata.

Oricum si oricand s-ar produce astfel de manifestari ale spiritelor, trebuie sa remarcam intentiile lor pentru orientarea oamenilor in directia dorita de ele. Influenta spiritelor asupra mintii omului este covarsitoare. Totusi, pentru majoritatea pamantenilor, aceasta influenta este inacceptabila deoarece, in general, oamenii se cred atotputernici, capabili sa invinga chiar fortele naturii ; cu alte cuvinte, ei considera ca manifestarile spiritelor ar fi neglijabile.


Social Media

6 Comments

 1. OMUL… zau asa? Aceasta este evolutie, cunoasterea in sine despre calitatiile tale si aceea energie care dupa cum se pare tu nu o ai…

  Dumnezeu, cand a creeat aceasta viata, ma refer la orice exista, ce vezi, ce simti, a creeat in asa fel sa existe si evolutie, spiritualitate, ca defapt omu/fiinta cand moare se duce inapoi in astral parasind materialul (corpul) si de aici mai departe. inca nu stim nimic despre evolutie, spiritualitate si restu ( ma refer la acest ciclu ), iar alti se cred auto-stiutori, eu sa-ti spun tie asa, eu pot vedea spiritele cu ochiul liber ( stiu ca tu acum crezi ca blufez ) si aceea energie, eu am avut multe contacte cu spiritele sa-ti spun sincer, de cand ma stiu…

  Si te rog nu mai scrie cu CAPS ca sa te crezi important si auto-stiutor, ai citit si tu bliblia si crezi ca detii totul, ei sa-ti spun tie ceva, biblia e facuta de acei mansoni si acei oamnei crezand ca ei sunt dumnezeu, dar se inseala.

  Cand biblia a fost ‘slefuita’ de creatori ei, ei au pus de la cap coada viata si soarta noastra in ea, cand si ce si cum.

  Sa-ti pun o intrebare: in fraza aceea din biblie ‘And he causes all, the small and the great, and the rich and the poor, and the free men and the slaves, to be given a mark on their right hand or on their forehead’ si ‘ aceea fraza spunand: ca nu se va mai putea cumpara nimic fara acel semn’ de cand si pana cand Dumnezeu a creeat viata pe baza baniilor?

  Acasta viata pe tera, e bine pusa la punct pentru manipulare, si dinaintea acelui om ‘Isus’ care s-a crezut ca detine cunoasterea despre Dumnezeu si tot.

  PS: Eu cand spun Dumnezeu, nu ma refer la un om, la tot ceea ce exista, stiu ca exista un creeator anume, dar nici chiar asa…

 2. AVis
  Pentru cel ce a pierdut fiinta cea mai draga
  sufletului lui afirmarea ta ca poti vedea spiritele
  cu ochiul liber este o mare mangaiere si o certitudine
  ca „dincolo” se continua viata.
  Te rog spune-ne mai pe larg cum arata ele?
  Multumesc pentru intelegere.

Leave a Reply