Evanghelistul Marcu si minunile sale

Social Media
 •  
 •  
 •  

Evanghelistul Marcu era evreu ca origine, un descendent din stirpea lui Levi. A fost ucenic al apostolului Petru si totodata a facut parte din cei saptezeci de apostoli. A scris evanghelia in timp ce calatorea cu apostolul Petru, care i-a incredintat pe oameni ca era adevarata si i-a indemnat s-o citeasca. Petru l-a trimis pe Marcu in misiune evanghelica pentru a propovadui credinta crestina la Acvileia, apoi in Egipt, unde a fost si episcop. A mai predicat Cuvantul Domnului in tinuturile Pentapol si Livia. Pretutindeni, unde mergea, facea minuni. Vindeca leprosi si alunga duhurile rele. A calauzit multi oameni spre dreapta credinta.

Ajuns la Alexandria, Marcu a vindecat un cizmar, care in cele din urma s-a botezat impreuna cu toata familia. Apoi vestea s-a raspandit si numarul credinciosilor crestini a sporit. Conducatorii cetatii au aflat si s-au maniat ca oaspetele galileean indeparta poporul de la zeii lor. Dupa ce a numit trei preoti si un episcop, Marcu a plecat sa-si continue activitatea misionara in Pentapoli, unde a ramas timp de doi ani. S-a intors, ulterior, in Alexandria, oras in care a gasit mai multi crestini ce ridicasera deja o biserica. Conducatorii cetatii s-au infuriat cand au auzit ca apostolul s-a intors si au complotat sa-l ucida. In timp ce sfantul oficia slujba de Paste in biserica, a fost atacat cu salbaticie. Elenii pagani l-au ranit grav dupa care l-au inchis intr-o temnita intunecoasa.

La miezul noptii s-a produs un seism puternic si un inger i s-a aratat evanghelistului, vestindu-l ca va fi izbavit de viata pamanteana, urmand ca, in curand, sufletul sau sa ajunga la arhangheli in cer. A doua zi paganii au venit din nou sa-l tortureze, dar Marcu si-a incredintat duhul lui Dumnezeu inainte ca paganii sa-l mai supuna unor mari chinuri. Paganii au vrut sa-i incendieze trupul, dar alte minuni i-au impiedicat sa-si puna planul in aplicare: s-a produs un nou cutremur si a cazut multa ploaie. Pacatosii s-au speriat si au abandonat corpul neinsufletit. Multe ziduri au cazut si multi agresori au fost ucisi. Crestinii au luat trupul sfantului si l-au pus intr-un mormant de piatra. Martiriul lui Marcu a avut loc in timpul imparatului Nero.

16 comentarii la „Evanghelistul Marcu si minunile sale”

 1. Bun, alt sfint care a facut minuni si poate mai face si azi de acolo de unde este. Insa zis ca sint prea putini cel ce pot si vor sa faca bine fatzade raul care este in lumea asta mare.
  Si in continuare ma gindesc si ma intreb care sint criteriile de selectie a binelui facut si “livrat” si totodata a raului facut si la fel “livrat”, in aceasta “activitate”!
  Posibil ca doar acesti binefacatori sa si stiut avind vreun mesaj de la cineva. Da, merg mai departe si intreb cui si pe ce considerente, de ce atita secret?! Sau “surprize-surprize” chiar suna bine!
  Sa fie citi mai multi cu binele pe pamintul asta ca este mare nevoie.

 2. Alex,despre inchizitori (si nu numai ) ne spune clar Hristos ,,vor ucide crezand ca vor face bine Domnului”.Daca esti f .atent vei vedea ca pana si cavalerii templieri,care se numeau aparatori a Lui Hristos ,de fapt au pornit o lupta crancena pt gasirea unor secrete ale Kabalei(scrieri vrajitoresti,practicate in zilele noastre in special de cei din gradele 30-31-32 masonice).Cine s-a dus in Muntele Athos sa ucida ortodocsii daca refuza sa treaca la papism,oare nu tot oameni care s-au declarat crestini?,,Nu tot cel ce spune doamne doamne va intra in imparatia Cerurilor,ci cel ce face voia Tatalui meu”,deci cerceteaza si crede.Din partea mamei sunt catolic,dar credinta adevarata primara este cea ortodoxa,ai sa-mi spui ca delirez ca fiecare-si lauda religia,dar inainte de marea schisma exista o sarbatoare care se numea Duminica Ortodoxiei,iar catacombele primare aveau icoane pictate cum exista pana in zilele noastre in Bisericile ortodoxe.Adevarul este ca masoneria dupa cxe manipuleaza prin papa tot ce se poate ,s-a infiltrat sin biserica ortodoxa,dar cine vrea sa se mantuiasca sa aculte de Sfintii Parinti care au profetit toate cate se petrec in zilele noastre.

 3. Din poza semeni cu cineva care nu de mult a suferit un grav accident se pare ca Dumnezeu i-a dat o lectie poate vrei si tu una eu te sfatuiesc sa nu incerci sa te masori cu El cu Dumnezeu ci sa-l iubesti si sa il asculti ca daca faci ceea ce te sfatuiesc iti va fi tie bine si alor tai . Daca il mai ispitesti mult o sa-ti de si o sa te miri cat poti duce . Si sa stii ca turma de credinciosi cu adevarat e foarte mica si destul de bine selectata .

 4. Nero, iara Nero ? De ce nu ma mira! Schimbarea domnilor bucuria nebunilor zice un proverb romanesc. Da in momentul in care nebunii conduc ce mai e ?…..
  Asta-i ca in bancul ala cu cainele. Care caine ? Un satea avea un caine si la crasma, ca sa-l linisteasca pe un zurbagiu le-o zis povestea lui Nero. Cum care Nero ? Nero cainele 😀
  – Nero cainele meu ….( il intrerupe unu )
  – Era un caine negru de-i zici Nero ?
  – Nu era alb. Da era rau ca Nero.
  – Care Nero ???
  – Neroooo…..Nero imparatul de la Roma, din vremurile cand NOI nu vorbeam limba romana si semnalizam cu stegulete sa ne intelegem intre NOI ( asta-i de la mine 😀 )
  Tacere
  – Asa unde eram ? Cainele meu Nero ala albu 😀 mi-o omorat 4 oi …. si era un caine tare rau, bun de curte ( vedeti rau sa fii ca tot esti bun de ceva ).
  – Pai de ce vorbesti la trecut de el ?
  – Pentru ca e trecut. L-am impuscat si i-am batut pielea in poarta surii.
  – Pai mai omule, ai ramas si fara oi si fara cainele rau-bun.
  – Tu ai dreptate da am ramas cu celelalte oi si-am scapat de un caine rau.
  – Pai parca ziceai ca era bun !!!
  – Bun-rau, tot un drac ….ase-i fu soarta 😀

 5. 1) sorin, nu judeca oamenii dupa poze. O poza poate fi interpretata in 1000 de feluri, abtine-te de la astfel de presupuneri doar pentru a zice ca acea persoana nu l-a cinstit pe d-zeu.
  2) Imi pare rau sa-ti spun Laurentiu, dar aceia erau numiti “crestini adevarati” de catre papa caci distrugeau “stirpa eretica”. Si daca s-ar citi commentul tau prin prisma unui crestin, tocmai ai numit evreii “crestini adevarati”. Nu am nici o problema cu evreii, nu degeaba am zis prin prisma unui crestin. E ciudat ca voi condamnati paganismul fiindca au ucis crestini, asa numiti “martiri”, dar si crestinii au facut la fel si sunt sigur ca exista crestini care si acum ar fi capabili de ucidere din cauze religioase. Si nu ma atacati cu “Aia nu sunt crestini adevarati” ca nu exista crestin adevarat, prin definite un crestin adevarat ar fi acela care respecta fiecare cuvintel din Biblie, dar nu exista asa o persoana.

 6. Quantic vezi ca ti-a scris unu cum sta treaba cu conu se numeste alex si te-a descris si ti-a mai zis si ce sa faci dupa ca piramide conice sunt doar in capul tau am cautat peste tot am mai intrebat si de un profesor de matematica si m-a luat in ras nu-ti zic ce mi-a zis .Esti in varful piraminei …. nu cred ca mai…. nu mai zic :)))))))))))))) da acel profesor era sa lesine de ras noroc ca i-am dat un pahar cu apa:))))))))))))) ptiui ca tare nostim mai esti.Alex s-au cine oi fi eu nu te-am judecat dar rautatea unora ii face sa creada ca sunt judecati de altii finca asa faci tu amice eu ti-am adresat un indemn la credinta si am relatat ce a patit persoana respectiva . Crestinii au fost ucisi de satanisti care-si spuneau crestini in vremea inchizitiei si daca nu ma crezi e problema ta eu iti zic si sa stii ca adevarul va fi spus indiferent de acuzele pe care unii le aduc la adresa crestinilor.Si ti-am zis sa nu-l superi pe Dumnezeu asta numesti tu judecata ?Tind sa cred ceva si daca e asa voi dovedi.

 7. Quantic si inca ceva vezi tu ca ma laud pe aici ai ceva personal cu mine ce ti-am facut de te iei mereu de mine s-au iti soptesc cativa ingeri cazuti pe la ureche ca si mie imi soptesc si eu ca prostu cad in capcana si ma cert cu cineva si aghiuta noteaza si-i zice lui Dumnezeu uite pe cine vrei tu sa mantuiesti da uite cum se cearta si cat gresesc si s a stii ca nu e bine ce facem .

 8. Pingback: Despre 2012

Lasă un comentariu