Minunile savarsite de „crucea de la Coslogeni” ii lasa pe multi cu gura cascata

Foarte aproape de malul Dunarii, langa localitatea Coslogeni (judetul Ialomita), se afla o manastire construita in 2003, denumita „Manastirea Izvorul Tamaduirii Coslogeni” (o gasiti pe Google Maps AICI). Manastirea a fost ridicata intrucat aici se afla o cruce miraculoasa – denumita „Sfanta Cruce izvoratoare de mir de la Coslogeni”.

Crucea de la Coslogeni este o adevarata enigma. Legenda spune ca un crestin care se indrepta cu caruta spre Calarasi s-a trezit tintuit locului, boii inhamati la caruta refuzand sa mearga mai departe. El a innoptat acolo; in timpul noptii, omul a avut un vis in care ingerul Domnului ii spunea ca acolo se afla ingropat un mare sfant, aratandu-i apoi ce trebuia sa faca.

A doua zi, barbatul a sapat la radacina unui copac, unde gasi o cruce inalta de doi metri, daltuita dintr-o piatra grea. Pe piatra se afla o rugaciune catre Iisus si Maica Domnului, dar si o inscriptie care spune ca acolo se afla ingropat un sfant – Anton.

Se spune ca apoi au inceput sa apara si minunile. Prima minune a fost cea cu fata muta a unui negustor din Calarasi. Dupa o noapte petrecuta langa Cruce, dimineata fata putea vorbi, cerand o cana cu apa. Drept multumire si recunostinta, negustorul va sapa o fantana, care este prezenta si astazi in sarbatoarea „Izvorul tamaduirii”.

Preotul satului vorbea prin 1998 despre mai multe minuni infaptuite de cruce, minuni la care el a fost martor:

– in zile anume hotarate de Dumnezeu, din doua puncte aflate pe bratele crucii, se prelinge mirul ca niste picaturi transparente, uleioase la pipait, dar care intra de indata in piele, fara a lasa nicio urma.

– vindecarile insotesc aparitia mirului sfant, fiind in numar deosebit de mare. Astfel, s-a vindecat o fata bolnava de epilepsie.

– O alta, plina de bube pe fata si pe corp, si-a recapatat curatia pielii intr-o singura noapte de priveghere langa sfanta cruce.

Be the first to comment

Leave a Reply