Metode de a scapa de raul din noi: Psalmi, molifte, descantece si lumina

Social Media

Eliphas Levi, pe numele sau real Alphonse Louis Constant (1810-1875) a fost un autor de literatura oculta si paranormala de origine franceza. La un moment dat, el spunea urmatoarele: „Raul nu are putere asupra noastra doar prin viciile noastre si prin frica pe care ne-o inspira. Diavolul ii urmareste pe cei carora le e frica de el si fuge din fata celor care il dispretuiesc. Sa faci bine si sa nu-ti fie frica de nimic, aceasta este arta de a-l inlantui pe diavol!”

A-l inlantui pe diavol. Exista mai multe metode: cea crestina – prin psalmi si molifte, cea a vrajitoarelor – prin descantece si magie si cea japoneza – prin Reiki (lumina). Evident ca mai sunt poate si altele, dar principiile sunt identice.

Psalmii lui David sunt aceia prin care erau temperate episoadele psihotice (nebunia lui Saul). Este curios ca medicii, la 2000 de ani dupa Hristos, inca nu stiu sa-i foloseasca. Evreii insa folosesc puterea psalmilor insuflati de Duhul Sfant in orice, dar mai ales in afaceri. Psalmii se adreseaza in mod special umbrei lui Dumnezeu, imblanzind mania demonilor, fiind o buna protectie impotriva raului (de aceea mai sunt numiti sabia calugarului). Adica, prin rostirea lor dau sabiei lumina necesara luptei cu fiintele intunericului.

Moliftele realizeaza blestemarea demonului, fiind rugaciuni periculoase pentru cel care le citeste, dar nu numai. Deoarece este o solutie drastica, cu efect radical, exorcizarea unui demon mare poate duce la moartea bolnavului, pentru ca el nu va pleca niciodata fara sa ia un suflet, fara sa moara cineva, de obicei cineva apropiat familiei bolnavului sau al celui care face exorcizarea, om sau animal; in acelasi timp, este traumatica pentru demon si pentru pacient. Exorcizarea nu este altceva decat o eliberare brusca a subconstientului, ce are loc catre lumea spirituala.

„Dezlegarile” prin descantece nu sunt la fel de traumatice, nici pentru demon, nici pentru bolnav, decat in masura in care cel care descanta tine sau nu demonul legat.

A treia modalitate ar fi Lumina. Se gaseste pretutindeni si diferentiaza cerurile, fiecare avand o alta luminozitate. Aceasta Lumina are ca sursa Duhul Sfant. Reiki-ul pare a avea si el o legatura cu aceasta sursa, desi nu se stie in ce masura este adevarat. Vindecarea prin Lumina era un atribut al apostolilor si preotilor crestini din primele veacuri. Faptul ca multi dintre slujitorii si prelatii contemporani nu o mai pot face ii impinge sa isi ascunda neputinta spirituala in spatele tainei, a scuzei ca nu trebuie sa stie nimeni cum si ce fac, ceea ce ar trebui sa fie un avertisment pentru conducatorii bisericii.


Social Media

1 Comment

Leave a Reply