Cercetatorii au descoperit ca postul duce la crearea unui nou şi puternic sistem imunitar al organismului

Social Media

Exista mai multe controverse cu privire la pericolele si beneficiile postului. Cu toate acestea, sunt unii oameni care sustin ca postul are numeroase beneficii pentru sanatate.

Se crede ca postul ajuta la scaderea in greutate, la scaderea nivelurilor de trigliceride, la normalizarea nivelurilor de insulina si multe altele. Exista mai multe planuri de repaus alimentar, si acestea variaza de la 14-18 ore pana la 2-3 zile fara mancare.

Exista mai multi profesionisti din domeniul medical, precum si nutritionisti care sustin ca postul este doar o moda, care nu are nicio dovada medicala, oferind si multe riscuri pentru sanatate, ca de exemplu pierderea nutrientilor. Se spune ca postul nu limiteaza doar consumul de alimente nesanatoase, ci si de alimente pe care organismul are nevoie, inclusiv grasimi sanatoase, proteine, fructe si legume. Nutritionistii sustin, de asemenea, ca postul poate duce la cresterea in greutate, in loc sa duca la scadere.

Universitatea din California de Sud a realizat studii care arata o descoperire fascinanta in privinta postului. Echipa de cercetare a cerut participantilor sa posteasca intre 2 si 4 zile, in mod regulat, pe o perioada de 6 luni. Cei care au participat la studiu au vazut schimbari incredibile. Cercetatorii au descoperit ca exista o scadere a enzimei PKA, care este un hormon asociat cu o crestere a riscului de tumori si cancer. Sistemul imunitar al celor care au participat la studiu a fost, de asemenea, imbunatatit.

Cercetatorul prof.dr. Valter Longo a declarat ca a fost surprins de rezultatele studiului. El a spus ca a inceput sa observe la oameni si la animale ca numarul de celule albe din sange a scazut datorita postului prelungit. Atunci cand oamenii au inceput sa manance, celulele albe au crescut din nou. Pierderea celulelor albe din sange a facut ca organismul sa reactioneze, pentru a regenera celulele sistemului imunitar nou.

Profesorul Longo a spus ca atunci cand oamenii nu mai mananca pentru o perioada, sistemul imunitar va incerca sa economiseasca energie si printre lucrurile pe care le poate face pentru a economisi energia este reciclarea celulelor imune care nu sunt necesare, adica sunt deteriorate. Studiul a sugerat ca postul timp de 72 de ore, urmat de inceperea unei diete sanatoase, bazate pe nutrienti, ofera oamenilor un nou sistem imunitar.

Beneficiile postului sunt bine meritate, dar profesionistii din domeniul medical au spus ca este nevoie de mai multe studii inainte de a putea fi considerate ca fiind optiuni medicale definitive.

Sursa: news.usc.edu


Social Media

1 Trackback / Pingback

  1. Efectele postului asupra organismului – Știi mai mult!

Leave a Reply