marți, octombrie 4, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaTraditii si superstitiiFamece, descantece si superstitii legate de ac

Famece, descantece si superstitii legate de ac

Famece, descantece si superstitii legate de ac

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

acSambata, cand se aude toaca la biserica, bolnavii de gusa (o afectiune a glandei tiroide) isi inteapa umflatura de la gat cu un ac. Alta superstitie spune ca nu e bine sa se foloseasca acele gasite infipte in garduri sau in pamant, caci ar fi purtatoare de rele. Sau, la nastere este bine sa se lege de scutecul copilului un ac (sau alte amulete din fier), pentru a nu veni Muma-Padurii sa-i fure somnul. Se mai spune ca Muma-Padurii poate chiar sa fure copiii oamenilor si sa-i lase in schimb pe ai ei, care sunt urati si rai.

Acul este si un instrument al medicinei magice. El este utilizat mai cu seama atunci cand omul dobandeste asa-zisa „pocitura de noapte” (paralizie faciala, epilepsie). Descantatorul se foloseste de un ac si de un fir de usturoi. In timpul incantatiei, impunge cu acul planta, dupa care freaca locurile atinse de boala cu usturoi.

Acul este unul dintre instrumentele cele mai temute, caci de el se leaga foarte multe practici magice si foarte multe farmece. In Rusia, dar si la romani, el este un mijloc de aparare contra farmecelor. Astfel, exista superstitia ca este suficient sa se infiga un ac in haina unui suspect in vrajitorie pentru a i se lua puterea. Mai mult decat atat, se spune ca daca acul este infipt in tocul usii, pe dinafara, vrajitorul nu va mai iesi din casa pana ce acel ac nu va fi scos de acolo. De asemenea, impotriva celor suspectati de a fi strigoi, se practica o superstitie asemanatoare: se infige un ac pe tocul usii, pentru ca persoana respectiva sa se intoarca din drum.

Mai exista si alte superstitii legate de acest obiect:
* Nu e bine sa se dea acul cuiva cu varful inainte, caci prietenia se va strica. Daca totusi trebuie ca acul sa fie oferit, e bine sa se faca o impunsatura cu el mai intai.
* Daca untul nu se leaga, se poate pune in putinei un ac fara gaura.
* Nu e bine sa se fure ace, caci odata cu el se vor lua si bolile din acea casa.
* Cine viseaza ace inseamna ca are farmece facute.
* Cine isi coase un lucru si se inteapa inseamna ce se va mandri foarte tare cu acel strai.
* Un ac gasit prin casa vesteste vizitatori.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

3 Comments