Cele trei metode prin care demonii incearca sa ne insele: spiritismul, ghicitul viitorului si comunicarea cu mortii

inselatoriile demonilorAsa cum putem invata din Biblie, unul dintre ingeri a dezvoltat o dorinta de a-i supune pe ceilalti si, prin urmare, s-a intors impotriva lui Dumnezeu. Mai tarziu, acest inger a devenit cunoscut sub numele de Satan / Diavolul: „Si a fost aruncat balaurul cel mare, sarpele de demult, care se cheama diavol si satana, cel ce inseala pe toata lumea, aruncat a fost pe pamant si ingerii lui au fost aruncati cu el (Apocalipsa 12:9). La 16 secole dupa ce a amagit-o pe Eva, Satana a reusit sa-i intoarca de la Dumnezeu pe aproape toti oamenii, cu exceptia cateva credinciosi, cum ar fi Abel, Enoh si Noe.

In zilele lui Noe, alti ingeri s-au razvratit impotriva Domnului. Ei au plecat din locul lor, in familia cereasca a lui Dumnezeu, au venit pe Pamant, si s-au intrupat. Iata ce ne spune Geneza 6:2: „Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit”. Dar Dumnezeu nu a permis actiunile acestor ingeri si pervertirea omenirii. De aceea, El a adus pe pamant un potop global, care i-a omorat pe toti oamenii rai si i-a pastrat doar pe slujitorii Lui credinciosi. Astfel, ingerii rebeli sau demonii, au fost fortati sa-si abandoneze trupurile lor carnale si sa revina la cer ca si creaturi spirituale. Ei s-au dat de partea diavolului, care a devenit astfel „conducatorul demonilor”.

Atunci cand ingerii neascultatori s-au intors, ei au fost tratati ca proscrisi, ca si conducatorul lor, Satana. Desi acum ei nu mai sunt capabili sa se intrupeze, totusi ei isi exercita in continuare o influenta foarte malefica asupra oamenilor. De fapt, cu ajutorul acestor demoni, Satana ii conduce spre rau pe toti oameni, prin metode concepute de demoni pentru a ne insela pe noi.

Metodele demonilor pentru a-i insela pe oameni

1) Spiritismul. Pentru a-i induce in eroare pe oameni, demonii se folosesc spiritism. In practica spiritismului, sunt implicati demonii, atat in ​​mod direct, cat si printr-un mediu uman. Biblia condamna spiritismul si ne avertizeaza sa stam departe de ea. Spiritismul face pentru demoni, ceea ce momeala face pentru pescari. Un pescar foloseste o varietate de momeli pentru a prinde diferite tipuri de peste. In mod similar, spiritele rele utilizeaza diferite forme de spiritism pentru a aduce tot felul de oameni sub influenta lor.

2) Divinatia. Un tip de momeala utilizata de catre demoni este divinatia. Ce este divinatia? Este o incercare de a afla despre viitor sau despre ceva necunoscut. Unele forme de divinatie ar putea fi socotite si astrologia, utilizarea cartilor de tarot, privitul cristalelor, chiromantia, cautarea semnelor misterioase etc. Desi multi oameni cred ca practica divinatiei este una inofensiva, Biblia arata ca ghicitorii si duhurile rele lucreaza impreuna. De exemplu, in Fapte 16: 16-18 este mentionat un demon care permitea unei fete sa practice ghicitul. Dar ea si-a pierdut aceasta capacitate atunci cand demonul a fost alungat din ea: „Dar odata, pe cand ne duceam la rugaciune, ne-a intampinat o slujnica, care avea duh pitonicesc si care aducea mult castig stapanilor ei, ghicind. Aceasta, tinandu-se dupa Pavel si dupa noi, striga, zicand: Acesti oameni sunt robi ai Dumnezeului celui Preainalt, care va vestesc voua calea mantuirii. Si aceasta o facea timp de multe zile. Iar Pavel maniindu-se si intorcandu-se, a zis duhului: In numele lui Iisus Hristos iti poruncesc sa iesi din ea. Si in acel ceas a iesit”.

3) Comunicarea cu cei morti. Un alt mod ca demonii sa induca in eroare oamenii este incurajarea acestora sa intrebe de cei morti. Oamenii indurerati de moartea cuiva drag sunt adesea inselati de ideile gresite despre cei care au murit. Un mediu spiritist poate da informatii speciale sau pot vorbi cu o voce care pare a fi cea a unei persoane moarte. Drept rezultat, multi oameni devin convinsi ca mortii sunt intr-adevar in viata, in lumea de dincolo, si ii contacteaza pe cei aflati in viata pentru a-i ajuta sa treaca peste durerea sufleteasca. Dar, un astfel de „confort” este intr-adevar fals, dar si periculos. De ce? Deoarece demonii pot imita vocea unei persoane decedate si sa-i dea unui mediu spiritist informatii despre cel care a murit. (1 Regi, cap. 28). Dar, asa cum ne invata Biblia, cei morti inceteaza sa mai existe, iar oricine intreaba mortii a fost indusi in eroare de duhurile rele si actioneaza contrar vointei lui Dumnezeu. („Sa nu se gaseasca la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicator, sau ghicitor, sau vrajitor, sau fermecator, nici descantator, nici chemator de duhuri, nici mag, nici de cei ce graiesc cu mortii”) – Deuteronomul 18:10-11. Prin urmare, aveti grija sa respingeti aceasta momeala periculoasa utilizata de catre demoni.

5 Comments

  1. Metodele prin care demonii îi ispitesc pe oameni sunt nenumărate .. Nu doar astea trei. Ispita vine prima dată în gand și apoi se poate transforma în vorbă sau în faptă. Ca așa este păcatul, cu gândul cu vorba și cu fapta..toate sunt păcate. Tocmai de asta unii călugări spun neîncetat rugaciunea inimii „Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieste-Ma pe mine păcătosul” pentru a fi tot timpul cu gândul la Dumnezeu și a nu mai fi ispitiți. Sper ca am foast de folos cu acest comment ..

  2. Ai dreptate Xiao Wang, tine la multi. Multi sunt in stare sa vada adevarul de dincolo de materie. Totusi ei sunt putini in comparatie cu cei ce nu pot face asta.
    Bine spus Boggdan, metodele lor sunt multe nu doar acestea 3.
    sorin dimpotriva, cei credinciosi vor fi atacati mai tare de catre demoni.
    Seby demonii au aparut dupa ce Lucifer s-a razvratit spunand ca si el poate fi ca Dumnezeu iar unii ingeri amagiti de vorbele lui l-au urmat. Daca demonii sunt zei… inseamna ca sunt atotputernici si atotcunoscatori cum este Dumnezeu. Poate stii tu pe cineva, dar eu nu am vazut sau auzit de vreo alta fiinta in univers decat omul care este creat de Dumnezeu (deci nu au atata putere si cunoastere, deci nu sunt zei). Daca ar fi evoluat din maimuta cum vor unii sa credem cum de nu au mai evoluat si alte animale, cum de nu evolueza in continuare maimutele, cum de nu a evoluat omul mai departe?…

Leave a Reply