Meditatie cu lumina

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Acesta este un exercitiu de relaxare profunda, care te va ajuta sa-ti relaxezi in adincime corpul si sufletul. Aceasta foloseste puterea gindirii concentrate si focalizate pentru a crea puternice schimbari energetice. Ea se bazeaza pe tehnica vizualizarii pentru eliminarea afectelor negative si dezechilibrelor energetice care provoaca blocarea fluxului natural al energiei vitale. Prin intermediul elementelor sonore, de vizualizare si respiratie o uriasa cantitate de energie va fi pompata in aura.

Aceasta va umple toate fisurile si intreruperile energetice, va stabiliza si echilibra cimpul auric. Pe parcursul exercitiului toate nivelurile energetice vor fi fortificate, iar corpul si sufletul tau vor fi inundate de lumina. Aceasta lumina are puteri tamaduitoare pe care le vei simti din ce in ce mai mult de fiecare data cind vei repeta exercitiul.

Daca la inceput te vei simti stinjenit de ceva, linistit poti sa-ti deschizi ochii, schimba-ti pozitia daca simti ca e necesar, dar in acest caz  ar fi bine daca ai relua exercitiul de la inceput. Iar acum pregateste-te, gaseste-ti o pozitie confortabila, de preferat sezind, cu picioarele goale asezate pe covor sau culcat, cum simti ca e mai comod pentru tine. Nu uita de importanta respiratiei, care va merge in ritmul de 4, 2, 4, 2 ceea ce inseamna ca 4 timpi inspiram, 2 timpi retinem respiratia, 4 timpi expiram si din nou 2 timpi retinem respiratia, intotdeauna lent, usor, fara nici o fortare. Important este sa inveti sa respiri mai lent. Acesta este unul din marile secrete ale longevitatii, sanatatii si iluminarii.

Incercam de 2 ori exercitiul de respiratie, concentreaza-te asupra ei, iar mai tirziu, cind vei avea mai multa experienta, aceasta se va regla automat. Inchide ochii. Inspira usor, fara fortare, retine acum respiratia, expira lent, retine din nou respiratia si repetam  inca o data. Inspira lent, retine respiratie, expira fara fortare, usor si retine din nou respiratia.

Te-ai descurcat foarte bine si nici nu a fost prea dificil. Si doresc sa subliniez din nou importanta respiratiei, sa nu uiti de ciclul expiratie, retinere, inspiratie, retinere, nici atunci cind uneori, din cauza indrumarilor pe care ti le voi da, nu voi avea posibilitatea sa te indrum in procesul de respiratie.

Va trebui sa continui singur, dar muzica iti va fi un ghid pretios. Acum esti pregatit pentru a incepe relaxarea fizica. Inspira profund fara fortare, retine aerul, iar cind expiri – simti cum o data cu aerul carei iese din plamini, sub forma unui nor cenusiu, te parasesc toate sentimentele apasatoare  de teama, vinovatie, remuscare, neputinta, frustrare. Toate sentimentele amare ale esecurile tale reale sau inchipuite se tranforma in ceata. La expiratie elimina  aceasta ceata cenusie si lasa-l sa pluteasca departe de tine.

Inspira din nou. Retine aerul si vizualizeaza iarasi cum toate afectele negative sint eliminate prin expiratie. Te-ai eliberat de ele. Acum toata fiinta ta se simte usurata si libera. Respiratia devine fluenta. Chipul se destinde intr-un suris usor. Inspira din nou, retine aerul, iar la expiratie simti cum se relaxeaza capul, ceafa, gitul, in interior si exterior, umerii. Toata incordarea a incetat in aceasta parte a corpului. Simti cum toata tensiunea din corpul tau se topeste ca o bucata de unt pusa pe marginea cuptorului fierbinte. Toata tensiunea se topeste lasind toti muschii netezi si moi, destinsi intr-o placuta senzatie de caldura si calm profund.

Inspira inca o data, retine respiratia, expira si in acest timp simte cum se topeste si dispare toata incordarea din brate, spate, din piept, abdomen, partea de jos a stomacului. Toate tensiunile au disparut din aceasta parte a corpului tau. Capul, ceafa, gitul, umerii, bratele, spatele, pieptul si abdomenul sint acum relaxate. Respira adinca, retine aerul, iar le expiratie lasa sa iasa orice tensiune din fese, picioare, simti cum se relaxeaza genunchii si gambele. Prin talpile picioarele orice tensiune paraseste corpul tau. intregul tau corp este cuprins de o destindere  profunda si confortabila. Acum te simti complet relaxat. Te simti bine cind esti atit de realaxat, te simti mai bine ca inainte.

Imagineaza-ti ca la fiecare inspiratie toate celulele corpului tau sint inundate de un calm profund. Aceasta stare este atit de intensa incit realizezi ca acest sentiment de pace desavirsita izvoreste din inima universului, de la o forta infinita, care intregeste fiinta ta, redindu-i totalitatea si spendoarea. Dupa relaxarea fizica, vom avansa si mai mult, te voi ajuta sa-ti relaxezi profund mintea, pentru a ajunge la un nivel mai adinc si mai sanatos al mintii tale, care va duce la o relaxare sufleteasca deplina. Fii si mai relaxat, simte-te si mai bine. Domoleste-ti galopul gindurilor…

Vom merge acum la un nivel si mai adinc. Pentru asta voi numara de la 10 la 1 si la fiecare cifra descrescatoare vei simti cum plutesti spre nivelurile mai profunde si mai sanatoase ale mintii tale.
10 – 9 – 8 simti cum mergi mai adinc si mai adinc, la niveluri mai adinci si mai sanatoase ale mintii.
7 – 6 – 5  mintea ta este profund relaxata, un sentiment de pace desavirsita se naste in sufletul tau, simti cum mergi si mai adinc
4 – 3 – 2 – 1 acum ai ajuns la un nivel mai adinc si mai sanatos al mintii.

Te afli acum la un nivel mental pe care il poti utiliza in orice scop doresti. Un nivel mental pe care poti sa-l folosesti ca sa-ti plasmuiesti visele… Si sa le transpui in realitate. La acest nivel gindurile au puteri de a realiza manifestari in planul fizic, iar acest nivel il poti folosi pentru a implini oricare dorinta. Exista o singura conditie: niciodata sa nu doresti sa faci rau nimanui.

Vizualizeaza o stralucitoare sfera alba de lumina care coboara lin din cer si se opreste deasupra crestetului tau. E atit de vie cum vibreaza de energie. Lumina ei e mai clara ca lumina celui mai curat cristal. Concentreaza-te asupra ei cu toata puterea, vezi si simti cum ea devine astfel  mai stralucitoare si umple cu lumina partea de sus a capului care se incarca cu energie si vitalitate.

Acum vizualizeaza cum din aceasta minunata sfera de lumina se desprinde o raza care coboara si se opreste intre cele doua sprincene, in zona denumita cel de-al terilea ochi. O alta sfera de lumina se formeaza aici si cu cit te concentrezi mai puternic asupra ei, cu atit ea devine mai vie si mai stralucitoare.

Simti si vezi cu claritate cum se intensifica mai mult si mai mult acea vibratie, stralucirea ei readucind la viata cel de-al treilea ochi, care acum este plina de lumina si energie. Raza de lumina isi continua drumul si se opreste la baza gitului, unde formeaza o a treia sfera. Vizualizeaza cum devine tot mai stralucitoare. Cu cit te concentrezi mai mult asupra ei cu atit mai vie vibreaza de energie.

Iar  acea energie umple acum toata zona gitului tau. Vizualizeaza acum raza de lumina care aluneca pina in zona inimii, unde ia nastere cea de-a patra sfera de lumina. E sclipitoare, o magnifica sfera de lumina, formata din cea mai pura energie. Devine din ce in ce mai intensa, cu cit iti concentrezi mai mult atentia asupra ei. Straluceste din ce in ce mai puternic.…O vezi limpede si simti cum se incarca cu energie aceasta parte a corpului.

Din cea de-a patra sfera raza se desprinde din nou ca sa coboare pina in zona genitala, unde va forma un alt glob de lumina. Vibreaza de energie, iar stralucirea ei intensa invaluie toata partea de mijloc a corpului. Mentine-ti concentratia asupra ei. Lumina ei e la fel de stralucitoarea ca a soarelui de pe cel mai senin cer, in miezului unei zile fierbinti de vara. Raza aluneca acum pina la capul picioarelor, unde se naste o noua sfera de lumina. Raza de lumina isi continua drumul pina in mijlocul inimii pamintului.

Indreapta-ti acum toata atentia asupra celei de a sasea sfere. Pulseza de energie, cu cit te concentrezi mai mult asupra ei cu atit e mai vie, mai stralucitoare. Lumina ei a cuprins toata partea de jos a corpului.

Prin aceste exercitiu ai activat centrii interiori de lumina care fortifica si protejeaza intreaga aura. Concentreaza-te din nou asupra crestetului capului si respira ritmic.

Expira 4 timpi si vizualizeaza cum din crestetul capului, la fel ca apa pura si sclipitoare ce tisneste vie si jucausa dintr-o fintina arteziana, energia se revarsa pe partea stinga a corpului, pina ajunge la talpile picioarelor. Energia radiata din crestet inunda toata partea stinga a aurei, conferindu-i stralucire si fortificind perfect aceasta parte a corpului.

Retine respiratia. Inspira profund si in acest timp vizualizeaza cum aspiri energia pe partea dreapta a corpului de la talpi pina in crestetul capului. Simti si vezi clar cum toata aceasta energie radiaza in partea dreapta a corpului, facind-o sa straluceasca plina de lumina, intarind intregul corp auric din acea parte. Retine-ti respiratia dupa care repeta de 4 ori procesul de expiratie si inspiratie, simtind si vizualizind de fiecare data cum coboara si urca energia, pe partea stinga si dreapta a corpului.

De acum inainte, de fiecare data cind vei practica exercitiul de relaxare fizica, el va deveni mai usor si va avea efecte mai bune asupra ta.


Social Media

7 Comments

Leave a Reply