sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaEnciclopedie spiritualaLuna Neagra, simbolul energiilor malefice, asociat cu Lilith

Luna Neagra, simbolul energiilor malefice, asociat cu Lilith

Luna Neagra, simbolul energiilor malefice, asociat cu Lilith

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Luna neagraLuna Neagra reprezinta un punct fictiv pe cer, a carui importanta devine capitala in astrologie. Hieroglifa sa este reprezentata printr-o secera barata sau prin doua semiluni formand un soare central punctat cu un punct: ochiul inorogului, loc metafizic prin excelenta.

Luna Neagra, asociata cu Lilith, prima sotie a lui Adam, care avea sexul in creier, este legata mai ales de notiuni ca intangibil, inaccesibil, prezenta exagerata a absentei (si invers), hiperluciditate, dureroasa prin intensitate. Mai mult decat un centru ocult respingator, Luna Neagra incarneaza singuratatea ametitoare, Vidul absolut care nu este altceva decat Plinul prin densitate.

Aceasta putere nemateriala mai este si pata oarba aureolata de flacari negre care nimiceste locul unde graviteaza. Totusi, ea poate transfigura casa astrologica unde se gaseste in tema natala, gratie daruirii absolute de sine sau sublimarii. Alteori, cand primeste influxuri rele, este pandita de dezintegrare.

Hades asociaza Luna Neagra cu elementul greu, tenebros, Tamas. Ar simboliza atunci energia care trebuie invinsa, intunericul care trebuie imprastiat, karma ce trebuie ispasita. Este legata intotdeauna de fenomene extreme, oscilind intre refuz si fascinatie. Daca nu izbuteste sa afle Absolutul pe care il cauta cu patima, fiinta pecetluita de Luna Neagra prefera sa renunte la lume, fie si cu pretul propriei sale distrugeri, sau a distrugerii altcuiva. Dar daca stie sa preschimbe otrava in leac, Luna Neagra te poate duce catre poarta ingusta care se deschide spre libertate, spre lumina.

Jean Carteret, teoretician al astrelor negre, subliniaza raportul dintre Luna Neagra si inorog, care sfasie sau fecundeaza dumnezeieste, daca fiinta este purificata de patimile ei. Luna Neagra indica o cale primejdioasa, dar care poate duce repede spre centrul luminos al Fiintei si al Unitatii.

Luna Neagra este aspectul nefast al lunii: simbol al distrugerii, al pasiunilor tenebroase si raufacatoare, al energiilor dusmanoase care trebuie biruite, al Karmei, al vidului absolut, al gaurii negre avand o putere de atractie si absorbtie infricosatoare.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

3 Comments

  1. lovendal vad ca si tu taci malc de rosia montana e imposibil sa nu fi cercetat sau sa nu fi aflat si alte dedesubturi pe care lumea nu le stie sau scuza-ma ca iti spun dar cum totul este o conspiratie imi permit dreptul de a te banuii si pe tine ca fiind deja cumparat de cineva daca gresesc imi cer scuze daca nu inseamna ca am dreptate…sper sa nu te superi si sa nu o iei in nume de rau dar chiar mi se pare suspect ca tu sa nu zici absolut nimik despre rosia montana de cand acest subiect face multa galagie zilele astea…..???????????