Home Spiritualitate teoreticaEnciclopedie spirituala Trinitatea, simbolul sacru al omenirii

Trinitatea, simbolul sacru al omenirii

by admin
301 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Trinitatea este un simbol sacru cunoscut in special crestinismului, care l-a adoptat pentru a simboliza cele trei manifestari ale lui Dumnezeu: Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Dar, trebuie sa spunem ca trinitatea nu este specifica doar crestinismului; si alte traditii spirituale ale lumii au folosit trinitatea pentru a reprezenta anumite aspecte sacre. De exemplu, pentru celti trinitatea poate insemna unul din urmatoarele lucruri:

– spiritul, mintea si trupul;
– tatal, mama si copilul;
– trecutul, prezentul si viitorul;
– puterea (forta) fizica, intelectul si dragostea;
– creatorul, distrugatorul si sustinatorul;
– gandurile, simturile si emotiile;
– crearea, distrugerea si pastrarea;
– fecioara, mama si batrana;
– lumea mortala, lumea celestiala si alta lume.

Trinitatea poate fi reprezentata sub mai multe forme ca:

1) Sub forma a trei cercuri care se intrepatrund; cercul este o linie nesfarsita, fara inceput si fara sfarsit, ce simbolizeaza eternitatea lui Dumnezeu.

2) Sub forma unui triunghi echilateral (adica, avand toate laturile egale), fiecare latura reprezentand cate un aspect al trinitatii.

3) Sub forma unui trifoi, adica trei cercuri unite, semnificand un Dumnezeu in trei persoane. Sf. Patrick a folosit acest simbol pentru a simboliza trinitatea.

4) Sub forma unei Triquetre – in care forma de baza este pestele (simbolul timpuriu al crestinismului). Cei trei pesti se intrepatrund si astfel rezulta triquetra.

5) Sub forma Fleur-de-Lis. Un crin stilizat sau un iris – ce simbolizeaza puritatea (Fecioara Maria) si care a fost adoptat ca simbol de regalitatea franceza. Se poate spune ca reprezinta trinitatea, datorita celor trei forme din acest simbol.

Daca va plac simbolurile Trinitatii si doriti sa purtati unul din ele la gat, dar sa va si energizeze, atunci va invitam sa comandati noile pandantive orgonice Trinity. Le puteti comanda de aici: http://www.orgoni.almeea.com/category/pandantive-trinity/

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment