Trinitatea, simbolul sacru al omenirii

Social Media

Trinitatea este un simbol sacru cunoscut in special crestinismului, care l-a adoptat pentru a simboliza cele trei manifestari ale lui Dumnezeu: Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Dar, trebuie sa spunem ca trinitatea nu este specifica doar crestinismului; si alte traditii spirituale ale lumii au folosit trinitatea pentru a reprezenta anumite aspecte sacre. De exemplu, pentru celti trinitatea poate insemna unul din urmatoarele lucruri:

– spiritul, mintea si trupul;
– tatal, mama si copilul;
– trecutul, prezentul si viitorul;
– puterea (forta) fizica, intelectul si dragostea;
– creatorul, distrugatorul si sustinatorul;
– gandurile, simturile si emotiile;
– crearea, distrugerea si pastrarea;
– fecioara, mama si batrana;
– lumea mortala, lumea celestiala si alta lume.

Trinitatea poate fi reprezentata sub mai multe forme ca:

1) Sub forma a trei cercuri care se intrepatrund; cercul este o linie nesfarsita, fara inceput si fara sfarsit, ce simbolizeaza eternitatea lui Dumnezeu.

2) Sub forma unui triunghi echilateral (adica, avand toate laturile egale), fiecare latura reprezentand cate un aspect al trinitatii.

3) Sub forma unui trifoi, adica trei cercuri unite, semnificand un Dumnezeu in trei persoane. Sf. Patrick a folosit acest simbol pentru a simboliza trinitatea.

4) Sub forma unei Triquetre – in care forma de baza este pestele (simbolul timpuriu al crestinismului). Cei trei pesti se intrepatrund si astfel rezulta triquetra.

5) Sub forma Fleur-de-Lis. Un crin stilizat sau un iris – ce simbolizeaza puritatea (Fecioara Maria) si care a fost adoptat ca simbol de regalitatea franceza. Se poate spune ca reprezinta trinitatea, datorita celor trei forme din acest simbol.

Daca va plac simbolurile Trinitatii si doriti sa purtati unul din ele la gat, dar sa va si energizeze, atunci va invitam sa comandati noile pandantive orgonice Trinity. Le puteti comanda de aici: http://www.orgoni.almeea.com/category/pandantive-trinity/


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply