Experimente socante care arata ca spiritele mortilor nu sunt altceva decat lumina!

trup de luminaClarvazatoarea irlandeza Eileen Garrett (despre care am vorbit mai multe in acest articol: Eileen Garrett, parapsihologul care a uimit lumea) vedea moartea ca pe o trecere naturala. Dupa mai multi ani in care a activat ca mediu si a studiat fenomenele parapsihologice, ea afirma:

“Moartea nu este decat schimbul unei experiente cu alta, caci de-a lungul intregii istorii a omenirii a existat o credinta, independenta de tara, apartenenta religioasa, nivel sau cultura, ca oamenii s-au dovedit capabili sa intre in contact, prin perceptii extrasenzoriale, cu faze ale existentei diferite de experienta cotidiana.”

Unii exploratori indrazneti au investigat acest taram de dincolo folosind o metoda stiintifica, asa cum a facut-o Garrett, pentru a afla ce se intampla dupa moartea fizica. Cativa cercetatori foarte respectati de la Societatea de Cercetare Parapsihologica au facut un studiu legat de activitatile unui grup de clarvazatori care organizau frecvent sedinte de spiritism la Scole, Norfolk, in anii 1990. Dintre numeroasele efectele fizice pe care le-au observat, cele mai impresionante au fost fenomenele luminoase.

“Puncte luminoase apareau de undeva de sus, tasneau cu viteze mari de jur-imprejurul camarutei, descriau traiectorii intortocheate prin aer, coborau deasupra capetelor noastre, raspunzand adesea cererilor rostite sau nerostite, pareau ca intra intr-un corp, „plonjau” in masa cu un „ping” ascutit si reapareau de sub ea.”

Luminile se reflectau totodata in vase de cristal, in interiorul unui clopot de sticla si intr-un pahar cu apa.

“Intr-una din aceste ocazii, o lumina s-a oprit deasupra unui cristal asezat pe marginea mesei, la cativa centimetri de mainile noastre, si-a raspandit stralucirea in intregul cristal, care a fost ridicat sub ochii nostri si asezat cu blandete in interiorul unui bol de bucatarie transparent.”

Dat fiind ca membrii precauti si experimentati ai Societatii de Cercetare Parapsihologica au observat acest fenomen in decursul a doi ani de studiu – fenomen insotit de aparitia spontana a unor inregistrari, filme, glife, poezii, simboluri si mesaje in diverse limbi -, pare putin probabil ca s-ar fi lasat pacaliti de niste trucuri.

S-a petrecut un fenomen deosebit de straniu pe care nici unul dintre cercetatori, nici macar regretatul profesor Arthur Ellison, un expert in paranormal cu o experienta de 50 de ani in dispozitive electrice, nu l-a putut explica. Un bol de pirex, asezat de obicei cu gura in jos pe masa de spiritism, era adesea luminat pe dinauntru de una din acele lumini, „producand un efect asemanator celui dat de un bec slab”. Asa s-a intamplat intr-o noapte cand o mana intunecata, „vizibila doar pana la incheietura, a parut sa se materializeze chiar deasupra vasului, l-a intors cu gura in sus si a asezat unul dintre cristale, aparent iluminat pe dinauntru, in interiorul lui. Mana s-a retras si apoi intregul contur al cristalului a devenit vizibil in vas”.

Britanicul David Fontana, profesor de psihologie si cercetator al fenomenelor paranormale, afirma ca era indeajuns de stralucitor cat sa lumineze fetele colegilor sai, ale caror capete erau doar la cativa centimetri deasupra bolului. Un mediu le-a spus sa atinga cristalul si, facand acest lucru, au observat ca era solid. Apoi li s-a spus sa-si retraga mainile, ceea ce au si facut. Imediat dupa, li s-a spus sa atinga din nou cristalul, dar, de data aceasta, desi parea la fel de solid, degetele lor au trecut prin el ca si cum nu ar fi fost nimic acolo. Din nou, li s-a spus sa-si ia mainile si apoi sa le puna din nou deasupra cristalului. Au descoperit ca, din nou, il puteau pipai.

Apoi „echipa de spirite” cu care erau in contact le-a spus ca ele dematerializasera cristalul, lasand doar „esenta” sa in vas. Cand cercetatorii au intrebat ce producea punctele luminoase, spiritele au spus ca n-au fost aduse de ele, ci au fost atrase de sedinte, iar ele spiritele descoperisera ca le pot folosi ca aspecte ale fenomenelor parapsihologice.

S-a sugerat ca, intr-un fel, luminile reprezentau sau erau forme de manifestare ale spiritelor unor persoane decedate. Ce este tulburator in acest comentariu este faptul ca fizicienii incep sa arate ca orice corp este alcatuit, in esenta, din nimic altceva decat din lumina. Poate ca obiectele materiale nu sunt decat forme mai grele, mai incete sau mai comprimate (sau condensate) de lumina.

7 Comments

  1. Pingback: Experimente socante care arata ca spiritele mortilor nu sunt altceva decat lumina! - REVISTE 9 octombrie 2013

Leave a Reply