Misteriosii oameni-fluture din Joplin – fiinte angelice venite din alte dimensiuni pentru a-i salva pe oameni?

Pe 22 mai 2011, orasul Joplin, Missouri (SUA) a fost vizitat de „fortele distrugerii”. In acea zi, o tornada monstruoasa a cuprins intreaga asezare. Avand vanturi de pana la 300 km/h, tornada va sterge complet orasul, provocand daune de 2,8 miliarde de dolari, omorand 161 de persoane si ranind peste 1.000 de oameni, devenind astfel cea de-a saptea tornada mortala din istoria Statelor Unite. Dupa aceasta, zone intinse au fost prinse sub daramaturi, copaci si cladiri au disparut, vieti omenesti au fost spulberate, iar orasul nu a mai fost niciodata la fel. Si totusi, in timpul dezastrului au existat diverse povestiri despre fiinte eterice bizare, care au aparut pentru a-i ajuta pe cei care aveau nevoie de ajutor, fiind numiti „oamenii-fluture din Joplin”.

Denumirea in sine provine de la descrierile pe care diferiti copii le-au dat unor fiinte aparent angelice, „oamenii-fluture”, vazuti cu aripi multicolore si adesea inconjurati de lumini stralucitoare. O prima povestire despre aceste fiinte provine de la o fetita de 2 ani si jumatate, care se afla in masina cu tatal ei, atunci cand tornada i-a prins pe amandoi. In mod miraculos, cu toate ca vehiculul a fost aruncat de pe sosea, cei doi ocupanti ai masinii au scapat complet nevatamati. Fata i-a spus ulterior tatalui ei ca mai multi „fluturasi” stateau cu ei in masina: „Tati! In masina erau mai multi oameni-fluturi!” A fost doar mintea unui copil foarte mic care a inventat acest lucru?

O alta intalnire cu aceste fiinte a avut loc atunci cand un baiat calatorea intr-un camion cu tatal lui in timpul catastrofei, si a vazut ca o masina se apropia de ei, urmand a avea loc o coliziune directa, dar care nu s-a mai intamplat in ultimul moment. Baiatul va spune mai tarziu ca a vazut doi ingeri foarte mari, care au tinut masina care sa se izbeasca in lateralul camionului. Desi numai baiatul a vazut aceste figuri misterioase, tatal baiatului a admis ca nu poate explica rational de ce masina nu s-a lovit de camion.

Exista, de asemenea, relatarea unei mame si a fiicei ei, care au fost, de asemenea, prinse de tornada in masina lor si au reusit sa se tarasca din vehicul pentru a se refugia intr-un sant din apropiere. Tornada a distrus totul in calea lor, dar i-a lasat pe cele doua nevatamate, astfel incat fetita i-a spus mamei: „Nu asa ca erau frumosi? N-ai vazut cat de frumoase erau aripile lor?” Cand mama i-a zis fiicei sale ca nu se afla nimeni acolo, fetita i-a raspuns ca au fost inconjurati de ingeri inaripati, cu aripi de culoarea curcubeului.

Un baiat de 5 ani a fost prins afara de tornada si, desi toata zona unde se afla a fost devastata, el a fost gasit nevatamat, resturile din jurul lui fiind astfel aranjate incat el sa nu fie ranit. Baiatul a pretins ca in timpul tornadei a vazut trei figuri stralucitoare, cu „aripi de fluturi”, care l-au inconjurat pana cand tornada furioasa a trecut, astfel protejandu-l.

Mai exista si alte povestiri, dar nu vreau sa plictisesc. Asadar, despre ce e vorba? S-a speculat ca acesti copii au inventat aceste povestiri, ca un mecanism pentru a face fata stresului si traumei prin ceea ce au trecut. Si totusi, cum explicam ca adultii au fost martori la scene inexplicabile de noroc, prin care au scapat de moarte in fata tornadei? A fost vorba de coincidenta amestecata de un pic de noroc si de imaginatia hiperactiva a copiilor? Sau este ceva mai mult? S-ar putea ca aceste entitati sa fi venit din alte dimensiuni pentru a-i ajuta pe oameni… Să fie asta adevarul?

Be the first to comment

Leave a Reply