Cercetatorii sud-coreeni au reusit cu succes sa invinga cancerul cu ajutorul magnetilor. Pericol mare pentru Big Pharma!

In Coreea de Sud, oamenii de stiinta au reusit sa foloseasca un camp magnetic pentru ca celulele canceroase sa se autodistruga. Corpul elimina celulele vechi, defecte si infectate prin procesul de apoptoza. In apoptoza, celula respinsa raspunde la anumite semnale trimise de corp prin fragmentare. Apoi, celulele imune consuma aceste fragmente. Magnetii ajuta sa se declanseze apoptoza. Atunci cand apoptoza da gres, atunci celulele respinse se divid necontrolabil, dezvoltand tumori.

Magnetii induc apoptoza

Profesorul Jinwoo Cheon de la Universitatea Yonsei din Seoul, impreuna cu o echipa de oameni de stiinta, au condus mai multe experimente asupra celulelor canceroase, prin folosirea campurilor magnetice, pentru a induce apoptoza. Ei au atasat nanoparticule de fier anticorpilor, care leaga moelculele receptoare de celulele tumorale. Acestor molecule, cand le este aplicat campul magnetic, declanseaza semnalul de autodistrugere si astfel apare apoptoza. In experimentul facut, peste jumatate din celulele canceroase au fost distruse, atunci cand semnalul apoptic a intrat in efect. Celulele netratate au ramas neafectate si sanatoase.

Acest studiu insa reprezinta un mare pericol pentru “Big Pharma”, marea industrie farmaceutica internationala, care si-ar vedea astfel afectate imensele profituri obtinute din ineficienta si costisitoarea chimoterapie (cititi mai multe in acest articol: http://www.almeea.com/chimioterapia-otravirea-trupului-sau-cum-fac-bani-marile-corporatii-din-suferinta-umana/). Ce va face Big Pharma? Probabil ca va ridiculiza aceste studii…

2 Comments

Leave a Reply