Cercetatorii sud-coreeni au reusit cu succes sa invinga cancerul cu ajutorul magnetilor

Social Media

In Coreea de Sud, oamenii de stiinta au reusit sa foloseasca un camp magnetic pentru ca celulele canceroase sa se autodistruga. Corpul elimina celulele vechi, defecte si infectate prin procesul de apoptoza. In apoptoza, celula respinsa raspunde la anumite semnale trimise de corp prin fragmentare. Apoi, celulele imune consuma aceste fragmente. Magnetii ajuta sa se declanseze apoptoza. Atunci cand apoptoza da gres, atunci celulele respinse se divid necontrolabil, dezvoltand tumori.

Magnetii induc apoptoza

Profesorul Jinwoo Cheon de la Universitatea Yonsei din Seoul, impreuna cu o echipa de oameni de stiinta, au condus mai multe experimente asupra celulelor canceroase, prin folosirea campurilor magnetice, pentru a induce apoptoza. Ei au atasat nanoparticule de fier anticorpilor, care leaga moelculele receptoare de celulele tumorale. Acestor molecule, cand le este aplicat campul magnetic, declanseaza semnalul de autodistrugere si astfel apare apoptoza. In experimentul facut, peste jumatate din celulele canceroase au fost distruse, atunci cand semnalul apoptic a intrat in efect. Celulele netratate au ramas neafectate si sanatoase.


Social Media

2 Comments

  1. Tratamentele facute cu magneti asupra diferitelor tumori nu au dus la blocarea cancerului. Chiar mamei mele i-am aplicat un astfel de tratament, prin aplicarea unor magneti in zona sanului, unde se manifesta un cancer mamar si rezultatul a fost nul. A se retine ca apoptoza este fiziologica, reprezentand mecanismul prin care se modeleaza organismul, si apoptoza patogena, indusa de inflamatii si in care mitocondria joaca un rol esential. Este posibil totusi ca magnetisnul sa induca distrugerea celulelor canceroase, fapt demonstrat de mai bine de 20 ani in studiul pe soareci, dar magnetismul, la valori mari poate el insusi induce cancer, asa cum s-a demonstrat la cei care lucreaz[ la o fabric[ de ferite, locul unde se produc magneti. Sunt inca multe necunoscute iar studiul din Corea de Sud pe care il prezentati este atat de sumar incat nu spune practic nimic.

Leave a Reply