In Evanghelia Apocrifa a Pacii, Iisus Hristos ne indeamna sa nu mancam deloc carne?

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Orice produs alimentar este mai sanatos si eficient in forma oferita direct de natura, deoarece toti nutritientii de care are nevoie corpul uman se gasesc in diferite parti ale plantelor. Este ceea ce rezulta din succintul paragraf reprodus din Evanghelia Pacii a Domnului Iisus de discipolul Ioan: „Daca voi credeti in ingerii Maicii noastre pamantesti si daca voi respectati Legile Sale, credinta voastra va va sustine si voi nu veti cunoaste niciodata boala“.

Aceasta invatatura isi are obarsia in practica milenara din vaile Nilului, Indului, Mekongului, insulele polineziene, Orientul Apropiat, America Centrala – practica raspandita de civilizatiile respective. Acele civilizatii erau posesoarele unor cunostinte si metode de profilaxie a bolilor, deci de medicina preventiva, dar si de medicina curativa, cuprinzatoare si eficienta.

Din aceiasi Evanghelie a Pacii, putem citi: „Nu ucideti niciun om, niciun animal si nu distrugeti alimentele pe care le mancati, caci, daca veti manca alimente vii, va vor fortifica; daca ucideti pentru a va procura hrana, carnea moarta va va ucide la randul ei, caci viata da viata intotdeauna, iar moartea nu aduce decat moarte. Si tot ce va ucide corpul va ucide si sufletul”.

Iata de ce n-ar trebui sa mancati nimic din ce a fost transformat prin foc, frig sau apa, caci alimentele gatite, inghetate sau arse va otravesc corpul. Asa ca mancati tot ce se gaseste pe masa lui Dumnezeu: fructele pomilor si ale campului (legumele), granele si ierburile campurilor, laptele animalelor si mierea albinelor. Orice alt aliment conduce la boala si moarte.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply