In “Evanghelia eseniana a pacii”, Iisus Hristos considera ca mancarea gatita este una moarta, recomandand consumul de alimente crude, fara foc!

Evanghelia eseniana a pacii este o carte biblica apocrifa, care nu a fost inclusa in Noul Testament, alaturi de celelalte 4 evanghelii. Din ea, aflam multe lucruri interesante, care nu se gasesc in alte carti crestine. De exemplu, vom vorbi despre consumul de carne in viziunea lui Iisus Hristos.

La cererea expresa a multimii de bolnavi, de infirmi si suferinzi de tot felul pe care El ii vindecase, nu in mod miraculos (desi evident ar fi putut s-o faca printr-un simplu gest), ci prin explicarea Legii Sfinte a Tatalui Ceresc, Domnul Iisus le arata faptul, ca de atunci inainte, ei nu mai trebuiau sa manance carne si mancarea ce a cunoscut focul mortii, ci numai mancarea „vie”, care a fost produsa de focul „vietii”.

Cu privire la carne, Domnul Iisus arata ca interdictia de a o consuma apartine Tatalui Ceresc si I-a dat-o lui Moise, odata cu permisiunea de a manca „vegetale si semintele lor, fructele pomilor si semintele lor, precum si laptele animalelor din grija lor, carora El le-a dat iarba verde a pamantului”.

Trebuie constatat din aceste spuse ca, in mod foarte misterios, in „Facerea” sau „Geneza” lipseste permisiunea de a consuma lapte, dar si aceea cu privire la interdictia de a manca carne! Cu privire la mancarea gatita, Domnul Iisus o considera moarta si provenind de la Satana, care este domnul suferintei, al bolilor si al mortii. Mancarea „vie” este de la Tatal Ceresc, Domnul cel Viu, care o da pentru viata.

Hrana cruda, fara folosirea focului (cunoscuta ca si “raw”), fata de hrana fiarta sau prajita, este extraordinar de buna pentru organism din urmatoarele motive:

* Introducerea in organism a alimentelor preparate cu ajutorul focului (oricare ar fi natura lui) declanseaza imediat (in maximum 10 minute) o reactie de autoaparare a organismului, asemanatoare cu cea intalnita in bolile infectioase (cresc limfocitele la peste 10.000/mm3 timp de 3-4 ore, in functie de calitatea alimentelor consumate).

* Enzimele, considerate elixirul vietii, se distrug la temperaturi intre 45-55 grade Celsius. De aceea, orice mancare preparata bine cu ajutorul focului este, de fapt, o “hrana moarta”.

* Fructele, sucul din fructe proaspete, chiar si bauturile energizante sunt mult mai bine tolerate si mai cu folos pentru organism fata de friptura cu cartofi si salata sau alta mancare trecuta prin foc.

* Alimentele fierte, fripte sau pregatite pe gratar sunt mai bine suportate decat cele prajite, deoarece acestea sunt saturate in grasimi si se absorb greu. De asemenea, ele necesita un efort secretor major din partea ficatului, vezicii biliare, a pancreasului si a intestinelor. In concluzie, alimentele prajite sunt mult mai indigeste.

Leave a Reply