Rusaliile – „limbile de foc” primite de apostolii lui Iisus. Unii spun ca ar fi vorba de o „energie misterioasa” receptionata de la fiinte din alte lumi

In „Faptele Apostolilor”, capitolul II, ni se vorbeste despre „Pogorarea Sfantului Duh” asupra apostolilor lui Iisus Hristos, eveniment care a creat ulterior sarbatoarea de Rusalii. Sa citim mai intai fragmentul care ne intereseaza:

„Si cand a sosit ziua Cincizecimii, erau toti impreuna in acelasi loc. Si din cer, fara de veste, s-a facut un vuiet, ca de suflare de vant ce vine repede, si a umplut toata casa unde sedeau ei. Si li s-au aratat, impartite, limbi ca de foc si au sezut pe fiecare dintre ei. Si s-au umplut toti de Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in alte limbi, precum le dadea lor Duhul a grai. Si erau in Ierusalim locuitori iudei, barbati cucernici, din toate neamurile care sunt sub cer. Si iscandu-se vuietul acela, s-a adunat multimea si s-a tulburat, caci fiecare ii auzea pe ei vorbind in limba sa. Si erau uimiti toti si se minunau zicand: Iata, nu sunt acestia care vorbesc toti galileieni? Si cum auzim noi fiecare limba noastra, in care ne-am nascut?”

Conform traditiei crestine, la 10 zile dupa Inaltarea lui Hristos, respectiv la 50 de zile de la Invierea Sa, praznuim Rusaliile – Pogorarea Sfantului Duh, cunoscuta si sub denumirea de Cincizecime. Tot conform crestinismului, Pogorarea Sfantului Duh este actul de trecere a lucrarii mantuitoare a lui Hristos, din umanitatea Sa in oameni. Astfel, Biserica se constituie prin aceasta extindere a vietii lui Hristos in noi.

Exista insa si ufologi care cred ca ceea ce este descris in Biblie, in „Faptele Apostolilor” nu este altceva decat un eveniment extraterestru: fiinte venite din alte lumi ii „umplu” pe apostoli cu o energie misterioasa, superioara, oferindu-le acestora puteri „supranaturale”, care vor dainui toata viata, inclusiv puterea incredibila de a invia din morti.

Be the first to comment

Leave a Reply