De ce bogatii nu pot intra in Imparatia Cerurilor? O explicatie ezoterica a spuselor lui Iisus Hristos!

camila urechile aculuiSa ne oprim asupra cuvintelor lui Iisus: „Este mai usor sa treaca o camila prin urechea acului, decat sa intre un om bogat in Imparatia lui Dumnezeu.” Majoritatea comentatorilor au explicat aceste cuvinte tulburatoare prin faptul ca Iisus dorea sa insiste prin aceasta imagine frapanta asupra imposibilitatii ca bogatul, prezentat ca un om dur, egoist, sa fie admis in Imparatia Domnului.

Locul tuturor sentimentelor, dorintelor, emotiilor, pasiunilor din om este corpul astral. Poftele nemasurate, cupiditatea, nevoia de a poseda, satisface, sunt manifestari ale corpului astral, si daca acest corp astral nu este stapanit, educat, se mareste din ce in ce mai mult si devine ca o tumoare monstruoasa in fiinta omeneasca. Este cazul bogatului care, in dorinta de a aduna bani, terenuri, case, etc, sfarseste prin a avea un corp astral imens care il impiedica sa treaca prin poarta Imparatiei Domnului. Caci in Imparatia Domnului nu sunt acceptate decat fiintele care au invatat ce este sacrificiul, renuntarea, abnegatia.

Sa studiem acum natura camilei: ea a stiut sa se adapteze perfect desertului unde nu creste aproape nimic. Putinul pe care il gaseste ii ajunge, putand merge zile intregi fara a manca sau bea. Ea are deci un corp astral minuscul si de aceea este simbolul initiatului care se multumeste cu putin si care este capabil sa strabata, fara a se prabusi, cele mai dure conditii de viata. Cind Iisus spunea despre camila ca poate trece prin urechea acului – acum intelegeti, fraza este clara – se referea nu la corpul fizic, ci la corpul astral. De aceea, daca nu vom cunoaste structura fiintei omenesti, nu vom reusi sa interpretam anumite pasaje din Evanghelii.

Corpul astral, care este sediul sentimentelor, pasiunilor, incepe sa se manifeste in om incepand cu pubertatea. Inaintea acestei perioade in activitate este mai ales corpul eteric. Bineinteles corpul astral este prezent, de asemenea si corpul mental: copilul traieste emotii, intelege ce i se spune, dar corpul astral nu se formeaza in el cu adevarat decat pe la 14 ani, iar corpul mental spre 21 de ani. Cat despre corpul eteric care are cea mai lunga activitate intre nastere si varsta de 7 ani, se poate spune ca asigura cresterea si dezvoltarea in bune conditii a corpului fizic.

Corpul eteric actioneaza in copil ca si in plante. Planta nu are corp astral, caci ea nu are o veritabila sensibilitate, cel putin daca o comparam cu cea a animalelor sau oamenilor, si atunci cand o rupeti nu sufera. Plantele nu au un corp astral dezvoltat, dar au un corp eteric foarte puternic, de aceea nu inceteaza sa creasca si sa se dezvolte. Daca taiati ramurile sau tulpinile lor, ele cresc din nou, si daca le dati deseuri, ele le absorb si le transforma pentru a produce fructe. Corpul lor eteric purifica tot.

Copiii seamana cu plantele: totul se transforma si se purifica continuu in ei gratie corpului eteric a carui activitatea nu este inca impiedicata de manifestarile corpului astral. Catre 14 ani incepe perioada adolescentei si atunci lucrurile se complica, caci corpul astral care se trezeste declanseaza toate manifestarile pasionale: se*ualitatea, agresivitatea, poftele nemasurate. Si cum toate aceste manifestari produc impuritati, resturi, corpul eteric trebuie sa se ocupe mereu cu eliminarea lor.

Inocenta, candoarea, puritatea copiilor, vine din faptul ca la ei corpul astral nu este inca dezvoltat. Iata deci o noua explicatie a cuvintelor lui Iisus: „Daca nu veti deveni copii, nu veti intra in Imparatia Domnului.” Copilul va intra in Imparatia Domnului pentru ca nu are un corp astral umflat, buhait, care sa-l impiedice sa intre. Camila este un simbol, si copilul, aici, e asemenea. Iisus nu dorea sa interzica oamenilor sa devina adulti, dar ii indemna sa-si domine corpul lor astral ale carui dorinte exigente le-ar inchide intrarea in Imparatia Domnului, care este o stare de constiinta, de pace, de armonie, de lumina. Evident, corpul astral este necesar; daca Inteligenta cosmica a creat omul cu un corp astral este pentru ca acesta are un rol de jucat: fara el nu vor exista nici senzatii, nici dorinte, nici sentimente si omului ii va lipsi ceva, dar toate acestea nu trebuie lasate sa se dezvolte fara masura.

8 Comments

  1. Ce amuzant e cand fara sa aiba habar despre ce e vorba, cineva inventeaza o poveste pentru prosti. E super amuzanta teaba cu camila. Totusi un plus pentru imaginatie. „Cind Iisus spunea despre camila ca poate trece prin urechea acului – acum intelegeti, fraza este clara – se referea nu la corpul fizic, ci la corpul astral. De aceea, daca nu vom cunoaste structura fiintei omenesti, nu vom reusi sa interpretam anumite pasaje din Evanghelii.” Fabulos. Treci la loc. 4!

  2. Camelo se numea și șufa corăbiilor care,în mod evident,e imposibil să intre în gămălia unui ac.Părerile sunt împărțite privind traducerea originală.Dar e clar că nu e obligatoriu să fii sărac ca să poți intra în împărăția cerului.Și nici necesar,aș zice.

  3. Gresit articolul, duceti in eroare o multime de oameni care nu au alte surse de informare.
    Nu este vorba de animalul „cămila” ci de camila=nod pescaresc.
    Slaba informare si documentare a celor care scriu astfel de articole cu explicatii dupa logica urechii nu fac decat rau, rau explicat pe larg de voi chiar in articolele postate (ex.cu mainile).

Leave a Reply