Biserica Catolica si papa de la Roma urmeaza cu adevarat invataturile lui Iisus Hristos?

Social Media

Papa, seful Bisericii Catolice, pretinde ca este vicarul lui Hristos, dar cum se poate compara caracterul lui cu acela al Mantuitorului nostru? I-a condamnat Hristos vreodata pe oameni la inchisoare sau la roata pentru ca nu i-au adus omagii ca Rege al cerului? S-a auzit vocea Lui condamnandu-i la moarte pe cei care nu L-au acceptat? Cand n-a fost primit de locuitorii unui sat din Samaria, apostolul Ioan s-a umplut de indignare si a cerut: „Doamne, vrei sa poruncim sa se pogoare foc din cer si sa-i mistuie, cum a facut Ilie?” Iisus a privit cu mila la ucenicul Sau si i-a mustrat spiritul aspru, zicand: „Fiul omului a venit nu ca sa piarda sufletele oamenilor, ci sa le mantuiasca” (Luca 9:54,56). Cat de diferit de spiritul manifestat de Hristos este acela al pretinsului Sau inlocuitor!

Biserica Romano-Catolica, imbinand crestinismul cu forme de paganism, si, asemenea paganismului, reprezentand gresit caracterul lui Dumnezeu, a recurs la practici nu mai putin crude si revoltatoare. In zilele suprematiei Romei existau instrumente de tortura menite sa-i constranga pe oameni sa adere la doctrinele ei. Pentru cei care nu-i recunosteau pretentiile, era rezervat rugul. Au avut loc masacre de proportii, care vor fi cunoscute abia cand vor fi dezvaluite la judecata. Demnitarii bisericii au studiat, sub calauzirea lui Satana, stapanul lor, cum sa inventeze mijloace care sa cauzeze cel mai mare chin posibil fara sa puna capat vietii victimei. In multe cazuri, procedeele infernale erau repetate pana la limita extrema a rezistentei umane, pana cand natura umana renunta la lupta, iar victima saluta moartea ca pe o dulce eliberare. Aceasta a fost soarta celor care se opuneau Romei. Pentru adeptii ei, avea rezervata disciplina biciului, a infometarii, a privatiunilor fizice in toate formele imaginabile si dezgustatoare. Pentru a obtine favoarea Cerului, penitentii calcau legile lui Dumnezeu prin calcarea legilor naturii. Erau invatati sa rupa legaturile menite de Dumnezeu sa binecuvanteze si sa bucure viata pamanteasca a omului. Cimitirele sunt pline de milioane de victime care si-au petrecut viata in eforturi inutile de a-si supune sentimentele naturale, de a-si reprima, sub motivul ca sunt ofensatoare pentru Dumnezeu, orice gand si manifestare de mila fata de semeni.


Social Media

18 Comments

 1. DE ASTA STRIG ORICAND IN GURA MARE CA RELIGIA SI BISERICA SUNT NISTE FACATURI MENITE SA TINA OMUL SUB JUG.NU VREAU SA VA ZIC CA NU EXISTA DUMNEZEI SAU DIAVOLI DAR SIGUR O RELIGIE CARE INDEAMNA LA OMOR,NU ISI ARE ROSTUL,UNA CARE INDEAMNA LA DISTRUGEREA CELUILALT DOAR PTR CA NU ARE ACEEASI RELIGIE CA TINE AR TREBUI INTERZISA.IAR BISERICA?EU NU INTELEG DE CE BISERICII NU II AJUNG NICIODATA BANII,DE CE FACE ORICE PTR BANI SI DE CE INVRAJBESTE COMUNITATILE INTRE ELE.UNGURILOR DIN ROMANIA IN BISERICILE LOR LI SE SPUNE SA NU SE AMESTECE CU ROMANII,SA NU II AJUTE SI CAND ESTE CAZUL CHIAR SA LE FACA RAU.

 2. …DUMNWZEU VREA CA TOT OMUL SA FIE MINTUIT,CA SA AJUNGA LA CUNOASTEREA ADEVARULUI….DUMNEZEU VREA VIATA VESNICA PT TOTI….
  MINTUIT INSEAMANA INTEGRU,DEPLIN,DESAVIRSIT,SANATOS.
  OMUL SANATOS, ESTE OMUL CARE FUZIONEAZA DEPLIN CU DUMNEZEU.
  …EU SINT IN TATAL,VOI SINTETI IN MINE…… IOAN 14 CU 20. –ACESTA ESTE OMUL MINTUIT,INTRO LUME MINTUITA.
  MALEAHI 2 CU 1-2-3-4-5-6-7-8-9.
  …. MICA…6 CU 8-12. 7 CU 2-3-4. ZAHARIA…10 CU 2-3-4. 13 CU 2-4-5. 14 CU 6-9.
  ANALIZATI CARE, SI CUM ,PE UNE SE AFLA……….IN RAPORT CU DREPTATEA–DUMNEZEU–.

 3. Catolicii pentru mine sunt exact ca pocaitii, martorii lui iehova si toate ra*aturile astea ! Degeaba au cruce pe asa zis „bisericile lor”. Mai zic unii ( pai sti Vasile catolicii cu Ortodocsii sunt la fel ) de unde si pana unde atata bucurie frate ?

  Care sunt diferentele intre catolici si ortodocsi?
  1. filioque: Ei zic ca Duhul Sfant purcede si de la Tatal si de la Fiul. Aceasta greseala dogmatica este cea mai grea. Sfantul evanghelist Ioan spune ca Duhul Sfant purcede de la Tatal si este trimis in lume prin fiul. (Ioan)

  2. suprematia papala: Papa este considerat de ei capul suprem al Bisericii crestine, adica loctiitorul lui Hristos pe pamant! Mai mare decat toti patriarhii! Ceea ce n-a facut Biserica Universala. Mandrie draceasca. Papa se numeste urmasul Sfantului Petru!

  3. infaibilitatea papala: Ei zic ca Papa nu poate gresi ca om, in materie de credinta, cand predica el ceea ce iarasi este o dogma noua respinsa de Biserica Ortodoxa

  4. purgatoriul: Ei zic ca intre Rai si iad ar fi un foc mare unde sta sufletul cateva sute de ani si se curata, apoi se duce in Rai. Nu scrie in Sfanta Scriptura asa ceva; nu-i prevazuta nicaieri aceasta invatatura.

  5. azimile: Ei nu slujesc cu paine dospita, ci cu azime, ca evreii

  6. imaculata conceptie: Ei zic ca Maica Domnului ar fi nascuta de la Duhul Sfant. Nu-i adevarat. Este nascuta in chip firesc din dumnezeiestii Parinti, Ioachim si Ana, ca rod al rugaciunii.

  7. substantialitatea: La sfintirea Sfintelor Daruri catolicii nu fac rugaciunea de invocare a Sfantului Duh, cum facem noi la Sfanta Epicleza. Ei zic ca Darurile se sfintesc singure, cand se zice: Luati mancati… si celelalte. Nu au rugaciunea de pogorare a Duhului Sfant, peste Daruri

  8. celibatul preotilor: Preotii catolici nu se casatoresc. Sunt celibatari, impotriva Sinoadelor ecumenice care au hotarat ca preotii de mir sa aiba familie

  9. indulgente papale: Alta ratacire. Papei, daca-i dai parale multe, poti sa faci oricate pacate te iarta, te dezleaga. Sfintii lor au prea multe fapte bune, n-au ce face cu ele, le da papei, iar el vinde aceste merite prisositoare spre iertarea pacatelor oamenilor care nu au destule fapte bune

  10. mirungerea: Catolicii nu miruiesc copii imediat dupa Botez, ci la sapte-opt ani si numai arhiereii ii miruiesc.

  Noi avem liturghiile constantinopolitane ale Sfantului Vasile cel Mare, Grigore Dialogul si Sfantul Ioan Gura de Aur, iar catolicii au liturghia romana si cea ambroziana

  Fragment din „Ne vorbeste parintele Cleopa”, vol.3, p.65, ed. Episcopiei Romanului, 1996

 4. Da este un adevar crud al catolicilor si nu vor scapa nici o data de asta . Dar Iisus ne invata sa iertam . Martirii i-au iertat pe calai fiindca iertarea vine din bunatate si oricat te-ar tortura cineva peste zi seara uiti si ierti fiindaca daca nu ierti nu esti cu nimic mai prejos decat tortionarii tai.Si nu cred ca au crezut vreodata in Iisus Hristos acei „oameni” ci mai degraba s-au inchinat satanei . Asa cum spunea Iisus „vor aparea printre voi oameni imbracati in piele de oaie dar ei sunt lupi” asa au fost si cred ca si acum sunt . A mai ramas putina credinta in lume si e dureros cum oamenii accepta orbeste calea spre moarte. Cat de inconstienti suntem.

 5. Inca o aberatie specifica.
  Daca ai analiza BC si BO obiectiv ai descoperi multe lucruri interesante.
  Faci referire la Inchizitie, dar asa ti-o pot intoarce si eu citand fapte pe care le fac inaltii capi ai BO, deci trebuie sa intelegem ca biserica nu este reprezentata de forma ei omeneasca, fie ca e vorba de institirutii sau persoane reprezentative, dar asta presupune un nivel mai inalt de cunostinte, trebuie sa stii sa treci peste unele aspecte, unii dand dova ca nu o pot face.

 6. Biserica Crestina a fost intemeiata de Iisus Hristos pe temelia celor 12 sfinti apostoli .
  Ingerii cazuti impreuna cu Lucifer, au facut tot posibilul ca Biserica Lui Hristos sa fie compromisa si a inceput ispitirea ei inca de la inceputuri ,prin manipularea unor episcopi corupti de bogatia pamantului .
  Au fost in istorie slujitori vrednici ai bisericii Lui Hristos si aceia urmau principiile iubirii revelate si marturisite de Fiul Lui Dumnezeu ,Mantutorul ,rascumparatorul si salvatorul neamului omenesc.
  Slujitorii Lui Hristos sunt aceia care isi daruiesc viata lor ca jertfa pentru pace si iubire .
  Iisus Hristos nu a venit sa dezbine si nu a dezbinat omul ,ci la unit unul cu altul , pe evreu la unit cu samariteanul cu indemnuri la iubire si pace , pe credincios la unit cu paganul indemnandu-i la credinta sfanta si adevarata , astfel aratand intregului neam omenesc ca Tatal ceresc este Tatal intregii omeniri si ca Fiul ,adica El insusi Domnul nostru s-a dat pe Sine lumii noastre, desprinzandu-ne de robia lui luicifer si alor celorlalti ingeri ce au fost alungati din Imparatia Lui Dumnezeu.
  Mantuitorul ne-a adoptat ca si copii ai Lui Dumnezeu ,chemandu-ne la sfintenia Imparatiei Lui Dumnezeu .
  Acesta este motivul prin care ingerii cazuti in frunte cu lucifer care este satana,urasc omul si prin aceasta il chinuie si ii posedeaza pana acestia vor decadea ca si ei .
  Biserica Lui Hristos nu este numai institutia in sine ,Biserica Lui Hristos este intreg neamul omensc si indferent de decaderea capilor Biserici cine ar fi ei , sa stiti ca Dumnezeu are printre noi oamenii alesi care redescopera omenirii adevarul Imparatiei Lui si voia Lui cea sfanta .
  In amagirea lor ingeri cazuti in frunte cu lucifer umbla dupa oamenii cu haine lungi si coroane sau cunune mari pe acest pamant , sa-i ispiteasca si prin aceasta sa decada in ochii oamenilor Biserica Lui Hristos .
  Dar alesii nu sunt dintre acestia , alesii sunt oameni simpli , asa cum insasi Mantuitorul s-a nascut intr-o familie simpla si modesta , pentru ca Dumnezeu nu iubeste bogatia hainelor ,palatelor sau a aurului ,Dumnezeu iubeste pe acela care se saraceste pe sine in aceasta lume de aceasta lume ,pentru a se imbogati in iubire si pace ,pentru a se imbogati in spirit si suflet in cele sfinte ale Imparatiei Lui Dumnezeu.
  Adevarata Biserica a Lui Hristos este cea care te indruma la iubire si pace , este acea Biserica care isi calauzeste oamenii catre iubirea sfanta a iubirii omului catre Dumnezeu si a omului de catre om ,este acea Biserica care isi indruma oamenii catre imbogatirea spiritului ,este acea Biserica in care oameni isi „dezgolesc trupurile ” in fata furiei raului si a urei jertfindu-se pentru pace si iubire .
  Nu va lasati amagiti de ceea ce auziti sau vedeti ca se arata despre Biserica ,pentru ca aceasta este lucrarea lui lucifer care este satana si alor lui acoliti , incercandu-se sa induca omul catre necredinta .
  Lucifer si acoliti lui incearca sa-si ridice „biserica ” pe temelia Biserici Lui Hristos dar nu va reusi, pentru ca a venit timpul adevarului cel mare si sfant , a dezgolirii de haina neagra a pacatului a ceea ce poate s-a numit pana acum biserica, a venit judecata cea dreapta si sfanta fata de Biserica si toate cele rele se vor arata ,dar in mila Lui Dumnezeul Cel Preainalt ii vor chema la cele sfinte pe cei ce au gresit ,pentru ca mare este mila Domnului Dumnezeului nsotru cum mare este si Slava Lui .Amin
  Ramaneti trezi oameni ,vegheati si cereti ajutor Domnului nostru Iisus Hristos sa descoperim adevarul in toate ,sa alegem binele de rau ,sa alegem graul de neghina si luptati impotriva pacatului ,a urii si a tot ceea ce reprezinta raul ,luptati impotriva ingerilor cazuti si a lui lucifer ,cu ajutorul Domnului nostru ,Mantuitorului ,rascumparatorului si salvatorului nostru Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu , caci Iisus Hristos este Calea,Adevarul si Viata ce ne duce la Tatal nostru din ceruri PreaInaltul universului si Dumnezeu al universului .
  Dumnezeu sa fie cu voi !

 7. Mai fratilor Biserica aia apostolica pe care Hristos a intemeiat-o la cincizecime este cea ortodoxa.Cine crede ca torn gogosi,sa ia si sa studieze.ortodoxia pastreaza traditia ,iconografia,hainele preotesti,etc.In plus de asta nu a adaugat sau scos nimic din cele spuse de Mantuitor.Ca traim vremile de pe urma in care multi ,,preoti”ortodocsi fac ceea ce fac si canta in struna ocultei pt a se uni cu ereticii si asta e adevarat,dar Sfintii Parinti ne avertizeaza cu sute de ani in urma ca vor veni aceste vremuri.pai cum sa te duci in Athos daca esti crestin si sa-i decapitezi pe monahi daca nu trec la imperiull catolic?Jumatate din rude imi sunt catolice,Sfintii parinti ne spun insa clar:iubiti-i pe catolici,dar FERITI-VA de catolicism.

 8. B.O.R. nu intreprinde NIMIC pentru enoriasii sai care se chinuie in FOAME,BOLI,LIPSURI SI CEA MAI CRUNTA SARACIE!Nu stiu marii prelati, decit sa ia banii cetatenilor saraci la inmormintari,botezuri,pomeni,etc.,etc de ne este scirba de ei,aceste PUTORI care sint ca LIPITORILE.Gradul de CULTURA a scazut si scade proportional cu trecerea anilor!Realitatea este ca biserica este doar un instrument de manipulare care serveste marilor conducatori criminali ai neamului si marilor prelati imbogatiti din necazurile poporului!SINT NISTE BORFASI ORDINARI CARE PROSTESC POPORUL!!!!!!!!

 9. Vasile tu ce faci acum ii aperi pe ortodoxi sau incerci sa ii bagi la apa pe pocaiti sau vrei sa demonstrezi ce rai sunt catolicii si ce buni sunt ortodoxi?
  Uitate un pic la ce foloseste biserica Ortodoxa:
  -pomeni pentru morti
  -botezul copiilor mici (sa imi scri un verset din biblie care spune ca trebuie copii botezati)
  -simbolul lumanarilor
  -rugaciunea pentru morti
  Daca chiar vrei sa vezi ce e bine si ce e rau ia biblia si citeste-o dar nu uita inainte ca D-zeu ne deschide mintea sa intelegem ce scrie acolo. DE asta te indrum sa te rogi inainte de a o citi.

 10. Catolicismul – cea mai rea si mare blasfemie la adresa lui Dumnezeu si sfintelor sale randuieli. Teatru ieftin si cam atata. Ce a generat el? Toate sectele si cultele protestante si neoprotestante existente. Ortodoxia ca adevarata pazitoare a singurului Adevar a Lui Dumnezeu, nu a dat loc la interpretari, nici la scindari din trupul sau. Din contra. A generat ceva care nicio alta forma de practicare a crestinismului nu a fost capabil ISIHASMUL, RUGACIUNEA INIMII…! Trairea proprie in desavarsita mistica crestina! Pentru ca nu poate exista crestinism rupt total de mistica atat de profunda a Lui Hristos! Doamne ajuta!

 11. Rafael adevar ai scris si cine pricepe oare . Vezi cum confunda institutia cu adevarata Biserica ? Pana acum nu intelegeam car ar fi rostul venirii in lume a amagitorului (antihrist) dar acum inteleg pe deplin . E scris in poacalipsa o profetie infioratoare „sunt vrednici sa bea sange fiindca au varsat sangele sfintilor”. Cati vom trece de acest necaz ?

 12. Sunt „ortodox”(sau cel putin eram ca acuma nu mai dau doi lei pe ortodoxie si pe nici o alta religie pentru ca deja mie greata de ele si de toti obsedatii care pupa sutana popi) dar am cunoscut pana acuma indeaproape persoane din diferite culte,secte si credinte. Am facut liceul la o congregatie romano-catolica si am stat cam 4 ani printre catolici. Am fost la mai multe slujbe la catolici si nu mi se pare a fi o deosebire demna de luat in considerare fata de slujba de la ortodocsi. La iehovisti puteti spune ca e o diferenta sau la pocaiti.
  Ca papa nu e atat de papa asta e treaba lui. Dumnezeu sau orice alta forta supraomoneasca care guverneaza acest univers o sa se ocupe de el daca intradevar ne tragem ponoasele pentru faptele noastre.

  Religia e cea mai trista inventie a omenirii!

  E cea mai sincera concluzie pe care am reusit sa o trag pana acuma dupa toata experienta mea de viata.
  A dezbinat omenirea mai rau decat o poate face si un razboi mondial . Am ajuns sa ne acceptam in functie religie, sa ucidem pentru niste concepte, sa ne consideram mai presus de altii, sa credem ca doar noi ajungem in acel „rai” pentru ca suntem inscrisi la religia X si nu la Y, a crescut mandria in noi nemarginit, plus ca a facut cel mai rau lucru posibil. Ne-a limitat, ne-a injosit, ne-a creat niste sclavi ideali, niste supusi, cu frica de Dumnezeu, a bagat in noi spaima dar nu a sadit in noi acea iubire care lipseste cu desavarsire din sufletele oamenilor.

  Tin sa cred ca o scoala de bune maniere si moralitate ar face de o mie de ori mai mult decat toate structurile de spalare creiere. Din pacate moralitatea lipseste la 99% din locuitorii acestei planete. Primeaza doar interesul personal, invidia, rautatea fata de semeni.

  Dumnezeu ne vrea cu sufletele pure, sincere, pline de iubire a tot ce e viata, a tot ce a creat pentru ca doar asa ne aratam iubirea fata de el , de creatia Lui. Sunt ferm convins ca nu il intereseaza ceremoniile unor oameni in sutana sau costum sau niste oameni care stau si se roaga in neincetat ca sa obtina ceva cand in ei sta toata puterea. Subestimandu-ne puterea subestimam actul creator si astfel pe Dumnezeu.
  Dumnezeu ne-a inzestrat cu tot ce avem nevoie dar atata timp cat o societate bolnava ne va invata mintea si sufletul, nu vom putea sa dam tot ce avem mai bun din noi, ci ne vom indobitoci din ce in ce mai tare.

 13. Dumnezeu ≠ biserica si biserica ≠ Dumnezeu

  Biserica a avut si are rolul de a tine in frau lumea….acolo unde reuseste ceea ce si-a propus transforma omul in leguma….acolo unde nu reuseste omul devine animal.
  e un organism ca si politia, doar ca se autodeclara ca fiind un organism spiritual al statului.

  PS: uneori mai trebuie sa dezmembrezi obiectele cand vezi ca ceva nu e functional la ele, ca sa vezi din ce nimicuri sunt facute si care parte e nefunctionala.
  iar tu –UNIVERSALMAN– esti un obsedat dupa ortodoxie…nu poti sa discuti obiectiv cu un om care vede exact ortodoxia (credinta dreapta cica)…esti la fel ca un pocait ca si ala iti spune ca doar daca te botezi la ei ajungi in imparatia cerului. mai rapid o sa ajunga un ateu in cer decat un om lipsit de smerenie care crede ca numai gruparea din care face el parte e in regula. asta e motivul pentru care nici o religie care priveste asa lucrurile nu are valoare din punctul meu de vedere.

Leave a Reply