Copiii lui Dumnezeu, o secta periculoasa

In anii ’60 s-au nascut in Statele Unite, in mediile hippy si studentesti, Miscarile pentru Isus sau Jesus Revolution. Renumita a fost secta „Nebunii lui Isus” care strigau fara incetare: „Isus te iubeste!”, „Isus te mantuieste!”. Din fuzionarea a doua miscari pentru Isus, in 1968, la initiativa unui fost pastor metodist, David Brandt Berg, care si-a schimbat numele in Moise David, a aparut secta Copiii lui Dumnezeu in intentia de a „purta adevaratul mesaj al Evangheliei tineretului deziluzionat si drogat al Statelor Unite”.

Pentru a fugi de calamitatile care se vor abate asupra tarii din cauza nelegiuirilor petrecute in sanul societatii, adeptii sectei au inceput sa se instaleze dupa 1972 pe tot cuprinsul globului, in mici colonii. Exista in prezent cateva sute de colonii.

Secta se caracterizeaza printr-o respingere absoluta a lumii care este corupta sub toate formele sale actuale.

Familia: „Parinti, voi sunteti cei mai mari razvratiti impotriva lui Dumnezeu. La naiba cu sistemul vostru diabolic!”

Educatia: „Un aspect al vrajitoriei pentru perpetuarea desfraului”.

Libertatea sexuala: „Abia astazi tinerii s-au intors in sfarsit la o atitudine normala fata de sex, gratie culturii hippy si abundentei de experiente in domeniul sexual”. Intr-adevar, copiii lui Dumnezeu, traind in promiscuitate, in colonii, practica prostitutia, incestul, casatoriile colective, pentru a arata iubirea lui Iisus fata de toti oamenii.

Societatea: „Trebuie sa traiesti in afara sistemului. A venit momentul de a viola America”.

Bisericile: „Ele doresc sa aiba o influenta dictatoriala asupra sufletelor cu care fac comert”.

Sfarsitul lumii e aproape. Diavolul insusi, in persoana Anticristului, un supra-om, va instaura ultima dictatura mondiala. Apoi stapanirea ii va reveni lui Iisus Cristos care va conduce pamantul impreuna cu Copiii lui Dumnezeu transformati in ingeri, intr-un spatiu rural amenajat ecologic.

Intrand in secta, tinerii trebuie sa abandoneze absolut totul: parinti, casa, studii, prieteni. Trebuie sa predea tot ce poseda: bani, bijuterii etc. Fac juramant de ascultare oarba; sa execute absolut tot ce le poruncesc superiorii. Li se aplica un tratament sever de spalare a creierului: conferinte interminabile, nopti de rugaciune, somn putin, hrana insuficienta.

Parintele David, sau regele David, sau episcopul, cum ii place intemeietorului sa se numeasca, a impus un regim dictatorial. Vointa lui e vointa lui Dumnezeu. Orice act de neascultare este aspru pedepsit. Din cauza numeroaselor plangeri ale parintilor care isi pierd copiii intrand in secta, profetul are mult de-a face cu justitia.

4 Comments

Leave a Reply