Chris Langan, cel mai inteligent om de pe planeta, crede in existenta lui Dumnezeu, a sufletului si a vietii dupa moarte! El spune ca „Universul este mintea lui Dumnezeu”!

Social Media

Christopher LanganCel mai inteligent om din lume este americanul Chris Langan. E considerat „cel mai destept” intrucat are un IQ (rezultatul testului de inteligenta) de 200. Marea majoritate a noastra avem un IQ de 100; daca am avea un IQ cuprins intre 130 si 140, atunci am fi considerati a fi „genii”. Se spune, de exemplu, ca Einstein avea un IQ de 160. Dar, un IQ intre 195 si 200 nu poate apartine decat unui om ce depaseste limitele geniului; acest rezultat nu poate apare decat la un singur om din cateva miliarde.

Cu o asemenea minte stralucitoare, Chris Langan incearca sa desluseasca enigmele lumii; astfel, el lucreaza la un „model cognitiv-teoretic al Universului”, o teorie care studiaza relatia dintre minte si realitate. Prin aceasta teorie, Langan crede ca exista Dumnezeu si paradisul („lumea de dincolo de moarte”). Iata ce raspunde: „Eu stiu ca exista paradisul, pentru ca stiu ca iti poti folosi vointa mintii in a crea lucruri. Poti exista dupa ce mori? Categoric ca da. Nimic din lumea aceasta nu este pierdut, nimic nu inceteaza a exista. Esenta sufletului ramane pastrata”.

Langan crede ca prin modelul cognitiv-teoretic al Universului poate explica orice; existenta lui Dumnezeu, a sufletului si a existentei dupa moarte poate fi demonstrata matematic. Iata ce spune barbatul: „Trebuie sa demonstrezi ca Universul este un sistem auto-referential. Apoi, trebuie sa examinezi atributele acestui sistem, sa analizezi sistemul pentru a determina cum se comporta. In anumite aspecte, el se comporta asemenea unei minti. Intrebarea naturala care se ridica este aceasta: a cui minte? Iar raspunsul este urmatorul: mintea lui Dumnezeu”.

Cel mai inteligent om de pe planeta crede in evolutie, dar, pe de alta parte, spune ca aceasta este tot un instrument al lui Dumnezeu: „Cred in teoria evolutiei, dar cred in acelasi timp in adevarul alegoric al teoriei creatiei. Cu alte cuvinte, cred ca evolutia, incluzand principiul selectiei naturale, este unul din instrumentele pe care Dumnezeu le utilizeaza in crearea umanitatii. Omenirea este, asadar, un participant in creatia Universului insusi; prin urmare, avem un circuit inchis. Cred ca exista un nivel la care stiinta si religia sunt compatibile”.

Frumoase cuvinte!


Social Media

4 Comments

Leave a Reply