Dumnezeul interior (partea 1): Cat de periculoasa este filozofia lui Hawking care spune ca omul n-are nici minte si nici constiinta

Noul documentar realizat de site-ul NaturalNews.com TV, si tradus in limba romana in premiera de catre site-ul Almeea.com, se numeste “Dumnezeul interior” si arata de ce fizica actuala este atat de periculoasa pentru omenire. Prima parte a documentarului denunta falsa filozofie a determinismului, cea promovata cu atata ardoare de catre faimosul fizician Stephen Hawking, care insista asupra faptului ca oamenii sunt doar roboti biologici, fara minte, fara constiinta, fara suflet si fara spirit. Caci astea sunt cuvintele lui Hawking in celebra sa carte “Marele proiect”: “E foarte greu sa-ti imaginezi cat de libera poate fi vointa, atat timp cat comportamentul nostru este determinat de legile fizicii, asa ca se pare ca noi nu suntem altceva decat masini biologice, iar liberul arbitru e doar o iluzie”.

Astfel, ca si cei mai multi dintre oamenii de stiinta actuali, Hawking crede ca fiintele umane nu sunt constiente, fiind astfel incapabile de empatie, iubire, durere, suferinta sau capabile de a lua decizii bazate pe propria vointa. Dar, lipsa valorii constiintei din toate fiintele vii reprezinta principiul de baza al raului pe care se bazeaza fizica moderna. Lipsa empatiei si a sufletului da nastere la marele rau. Interesant e faptul ca la aceeasi concluzie ajunge si profesorul de psihologie Simon Baron-Cohen, de la Universitatea din Cambridge, care in noua sa lucrare arata faptul ca “raul isi are originea in lipsa empatiei”. El explica faptul ca psihopatii au “zero empatie”, ceea ce inseamna ca ei nu recunosc si nici nu pretuiesc gandurile sau sentimentele celorlalti.

Pe de alta parte, fizica actuala si stiinta moderna, in general, ne spune ca gandurile si sentimentele reprezinta procese biologice ale chimiei creierului, neexistand vreo urma de constiinta, intentie sau spirit. Astfel, se poate ajunge la concluzia ca principiul de baza al stiintei conventionale de astazi are un caracter psihopatic.

Urmariti prima parte a acestui documentar exceptional AICI. Intrucat pe You Tube nu se permite uploadarea unor fisiere mai mari de 15 minute, am impartit prima parte a acestui documentar in 2 bucati. Urmeaza ca partea a doua a documentarului sa fie tradusa in curand. Vizionare placuta!

Bucata 2:

65 Comments

Leave a Reply