Cum explicam puterea superstitiilor

Social Media

picture100-064Superstitiile sunt credinte populare ca, daca facem anumite lucruri, ni se vor intampla altele, pozitive sau negative, dar pe care nu le putem controla. Mai exact, sunt niste prejudecati datorate credintei in spirite bune si rele, in farmece si vraji, in semne prevestitoare, in numere fatidice sau in alte elemente magice. Sunt lucruri care ni se intampla fiecaruia dintre noi macar o data in viata.

Spre exemplu, sunt actiuni care se crede ca aduc ghinion: daca spargi oglinda, daca treci pe sub o scara, daca iti taie calea o pisica neagra, daca iti iese cineva cu un vas gol in drum, etc. De asemenea, ziua de marti 13 si de vineri 13  sunt zile nefaste, daca varsam sarea facem a cearta, daca sughitam ne vorbeste cineva de rau, daca ne mananca palma dreapta o sa dam bani, daca ne impiedicam cu dreptul intalnim un prost, daca ne tiuie urechea dreapta auzim un lucru rau si daca ni se zbate ochiul drept o sa vedem un lucru rau.

Superstitiosii au inventat de asemenea modalitati de a scapa de evenimentele nefaste care pot urma, Astfel, daca te intorci din drum trebuie sa scuipi in spate ca sa nu iti mearga rau, daca iti taie pisica neagra calea sa o scuipi de trei ori, daca versi sarea sa versi si niste piper ca sa inmoi cearta, iar daca iti cad cursurile din mana, sa le calci in picioare ca sa nu te asculte la materia respectiva.

Sunt si superstitii pozitive (talismane de noroc si protectie) precum: aduce noroc sa porti o moneda gaurita in buzunar, sa arunci o moneda in fantana, sa vezi un cosar, sa arunci o potcoava peste cap, sa gasesti un trifoi cu patru foi, iar florile de iasomie aduc noroc si bani.

Nu voi incepe sa explic fiecare din aceste superstitii, patrunzand originea lor. Ne intrebam totusi de ce unele superstitii au efect asupra noastra si altele nu, unele au efect asupra unor oameni si asupra altora nu. Ei bine, fie ca noi credem sau nu, acest Univers este format dintr-o retea fina de energie care ne conecteaza pe fiecare om in parte, ne conecteaza cu natura vie si moarta. Sunt de asemeni retele mai mici sau mai mari de care ne conectam de fiecare data cand dobandim o superstitie/credinta noua.

Cu alte cuvinte, fiecare superstitie a avut de-a lungul timpului mai multi adepti/credinciosi care au sporit energia ei prin credinta lor. Afland despre o noua superstitie, noi ne conectam la energia ei universala. Aceasta conexiune este mai puternica sau mai slaba in functie de cel ce ne-a transmis informatia si de noi insine. Daca am aflat despre superstitie de la o persoana apropiata in care avem incredere sau cu care avem anumite afinitati sau pur si simplu am aflat de aceasta superstitie prin intermediul unei povesti fascinante sau a unui eveniment marcant ce ni s-a intiparit in minte, avem mari sanse sa devenim si noi adeptii acestei superstitii, sa credem in ea si sa ni se intample si noua. Nu este suficient sa spunem cu voce tare sau in gand ca nu credem intr-o anumita superstitie. Lucrurile se intampla la nivel subconstient. Conexiunea cu energia universala a unei superstitii se poate realiza intr-o fractiune de secunda.

Ce putem face totusi impotriva superstitiilor negative ce ne subjuga existenta? Credinta in Dumnezeu, in ingeri si in puterea rugaciunii pot fi de folos, pentru ca este de asemeni o credinta care a adunat de-a lungul timpului enorm de multi adepti si deci o energie uriasa. Astfel, este bine sa ne lasam in voia Domnului cu credinta ca ne va aduce in viata doar evenimentele de care avem nevoie sau sa ne gandim ca ingerii ne sunt alaturi sa ne protejeze de lucrurile nefaste. Desigur, si conexiunea cu Dumnezeu se realizeaza tot la nivel subconstient. Dar, daca in momentul cand un gand negativ ne invadeaza linistea reusim sa il alungam si sa ne chemam in ajutor ganduri linistitoare de protectie divina, atunci sunt toate sansele ca batalia intre energii sa fie castigata de cea pozitiva.

Purtati talismane daca aveti credinta ca va protejeaza. Invocati ingeri si arhangheli protectori. Rostiti rugaciuni, rostiti mantre sau fraze care va aduc liniste si credinta pozitiva launtrica. Astfel veti invata sa va conectati constient la energia pozitiva a lui Dumnezeu, iar viata dumneavoastra va fi pe drumul potrivit.

AlmeEa


Social Media

6 Comments

  1. Aici imi exprim parerea mea. Superstitiile sunt cele mai mari prostii pt nu avem nevoie sa credem in ceva, atata timp cat exista dumnezeu. A crede in superstitii inseamna a te programa mental, crezand ca intr-o anumita zi ti se va intampla asa ceva, cine nu crede in superstitii nu li se intampla nimic nici in blesteme, vraji etc. pt ca ei gandesc doar pozitiv.
    Creierul uman, adica ce gandesti se poate materializa, daca te gandesti mult la un anumit lucru fie ca este pozitiv sau negativ. Ganditiva numai la lucruri pozitive si nu o sa mai fie nici o superstitie in mintea dvs., pt ca tot ce iti imaginezi devine real.
    Niciodata nu am crezut in superstitii si din acest motiv in zilele de 13 sau alte zile, sau alte superstitii din popor nu am patit nimic, avand o zi fericita, pe cand ceilalti care credeau in aceste superstitii au avut parte de ghinioane, pt ca ei se racordeaza in matrice, in segmentul de frica, ba mai mult se conecteaza foarte multi si ce gandesc li se va intampla, iar apoi dau vina pe un animal (ex. pisica neagra), pe o zi (ziua de 13).
    Din acesta cauza trebuie sa ganditi pozitiv.

  2. Spunem superstitii la credinte vechi care vin de la mosii si stramosii nostri si de cele mai multe ori nu stim ce sambure de cunoasterea stat la baza creeri lor.
    Am sa dau aici un exemplu; bunica mea nu dadea resturi din carnea de pasare la pasari sau din resturile de la porc altui porc, etc. Nu stia sa imi explice de ce. Asa pomenise si ea de la parintii ei. Acum stim cu totii ca boala vacii nebune are ca principala cauza, faptul ca animalele erau haranite cu faina din oase de vaci, si prima data aceasta boala a aparut intr-un trib de canibali.
    Cei care au pornit aceasta lege in urma cu cine stie cate mii de ani de unde au stiut?
    Pate noi nu dam doi bani pe aceste superstitii dar cele mai multe au la baza o cunoastere temeinica a legilor naturii, legi pe care noi poate inca nu le cunoastem.
    Acum nici nu neg faptul ca unele sunt de-a dreptul copilaresti, si poate interveni puterea de autosugestie, dar este bine sa tratam totusi cu ingaduinta si respect, ceea ce nu cunoastem, sa cautam sa le patrundem intelesul si sa ne pastram mintea limpede.

  3. Dragosule, imi pare exagerat de rau sa te dezamagesc, dar o prietena de-a surorii mele a spus ca intr-o zi i-au intrat 2 vrabiute in casa , superstitie care inseamna ca vestesc moartea. Ea, prietena, s-a bucurat cand le-a vazut, nestiind ce se spune despre ele. SI peste 2 luni i-au murit bunicul si unchiul. Deci unele superstitii sunt adevarate. Gandeste-te si tu ( fa un efort) ca atata tim cat in secolul 21 au ajuns si la urechile noastre niste superstitii, asta inseamna ca ele SUNT adevarate,pentru ca pe o perioada lunga de atatea mii de ani ( de cand e lumea pe pamant) ele au fost verificate. Se intampla o data, de 2 ori, de 90 de ori, de 1000 de ori, omule inseamna ca ASA ESTE!. Si n-ai ce sa-i faci. Unele superstitii sunt intr-adevar prostesti, cum ar fi cele moderne :” daca te invita iubitul la restaurant si il suna cineva inseamna ca nu e un familist” ( de exemplu). Astea moderne sunt niste prostii, celelalte vechi nu. Nu ma fa sa-ti doresc sa ti see intample una ca sa incepi sa crezi.:)

Leave a Reply