joi, februarie 2, 2023
AcasăReligieMiracoleO minune infaptuita de Sf. Nicolae arata una din puterile sale: puterea...

O minune infaptuita de Sf. Nicolae arata una din puterile sale: puterea bilocatiei!

O minune infaptuita de Sf. Nicolae arata una din puterile sale: puterea bilocatiei!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

In timp ce Mos Craciun este cunoscut astazi de copilasii din intreaga lume, personajul magic (Sf. Nicolae) care daruieste jucarii si-a inceput startul ca un adevarat episcop crestin in vechiul Imperiu Roman. Povestile despre Sf. Nicolae, cel care a fost in stare sa potoleasca furtuni, sa salveze vietile prostituatelor si chiar sa readuca mai multi copii la viata, au circulat de-a lungul secolelor.

Putine lucruri despre Sfantul Nicolae au fost inregistrate de istoricii contemporani. Nascut in orasul portuar Patara din Asia Mica – Turcia actuala – Nicolae era fiul unor crestini bogati greci. Dupa ce mama si tatal sau au murit, se spune ca le-a donat averea saracilor. Legenda spune ca Nicolae a dat trei pungi de aur unui barbat care nu avea bani pentru zestre fiicelor sale. Conform legendei, ele au fost astfel scutite sa practice prostitutia, doar cu ajutorul aurului sfantului.

Dar, miracolul despre care vom vorbi in acest articol arata una din puterile pe care le detinea sfantul: puterea bilocatiei (de a fi in locuri diferite in acelasi timp). O nava din estul Marii Mediterane a fost prinsa de o furtuna, fiind fortata sa intre in ape mai putin adanci, si astfel a devenit imobilizata acolo. Marinarii erau disperati, nestiind ce sa mai faca, asa ca au cerut ajutorul Sf. Nicolae, deoarece credeau ca ar putea fi salvati prin rugaciunea si interventia sa.

Ca intr-o adevarata minune, Sf. Nicolae a aparut brusc pe nava si a dat marinarilor o mana de ajutor. Impreuna au intarit franghiile care tineau catargele si au indepartat nava de stancile amenintatoare din apa mai adanca. De indata ce nava a fost eliberata, ea a putut naviga din nou. Imaginea Sf. Nicolae a disparut de pe nava.

Nava s-a refugiat intr-un port linistit, iar marinarii au cautat o biserica unde sa-i poata multumi lui Dumnezeu pentru salvarea lor. S-a intamplat sa se adaposteasca in Myra si sa se indrepte spre biserica. Vazand un numar mare de preoti, au fost brusc surprinsi sa-l vada pe episcopul Nicolae insusi, pe care l-au recunoscut din imaginea pe care o vazusera la bordul navei, oferindu-le asistenta. L-au intrebat pe Nicolae cum de le-a auzit rugaciunea si cum de a putut sa vina in ajutorul lor. Sfantul a raspuns ca o viata devotata lui Dumnezeu permite unei persoane sa fie atat de limpede, incat sa poata vedea pe altii in pericol si sa le auda apelurile de ajutor. Episcopul i-a indemnat pe marinari sa-si dedice viata lui Dumnezeu si, astfel, sa ajute oamenii care au nevoie.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.