In Biblie, avem un magar care vorbeste in limba oamenilor. Care e povestea?

Social Media

In Biblie, apare urmatorul fragment in Numerii 22:21-30:

21. A doua zi s-a sculat Valaam, si-a pus samarul pe asina sa si s-a dus cu capeteniile Moabului.
22. Dar se aprinsese mania lui Dumnezeu pentru ca s-a dus, iar ingerul Domnului s-a sculat, ca sa-l mustre pe cale.
23. Cum sedea el pe asina sa, insotit de doua slugi ale sale, a vazut asina pe ingerul Domnului, care statea in drum cu sabia ridicata in mana, si s-a abatut din drum pe camp; iar Valaam a batut asina cu toiagul sau, ca sa o intoarca la drum.
24. Dar ingerul Domnului a stat in drumul ingust intre vii, unde de o parte si de alta era zid;
25. Si asina, vazand ingerul Domnului, s-a tras catre zid si a strans piciorul lui Valaam in zid, si acesta iar a inceput s-o bata.
26. Ingerul Domnului insa a trecut iar si a stat la loc stramt, unde nu era chip sa te abati nici la dreapta, nici la stanga.
27. Iar asina, vazand pe ingerul Domnului, s-a culcat sub Valaam. Atunci s-a maniat Valaam si a inceput sa bata asina cu toiagul.
28. Dar Domnul a deschis gura asinei si aceasta a zis catre Valaam: „Ce ti-am facut eu, de ma bati acum pentru a treia oara?”
29. Si Valaam a zis catre asina: „Pentru ca ti-ai ras de mine; de as fi avut in mana o sabie, te-as fi ucis aici pe loc”.
30. Raspuns-a asina lui Valaam: „Au nu sunt eu asina ta, pe care ai umblat din tineretile tale si pana in ziua aceasta? Avut-am oare deprinderea de a ma purta asa cu tine?” Si el a zis: „Nu!”

Asadar, in aceasta poveste biblica, moabitii ii cer profetului Balaam sa-i blesteme pe israeliti. Balaam este de acord si, in timp ce isi calarea magarul (o asina), drumul ii este blocat de un inger. Asina se opreste, facandu-l pe Balaam sa o bata si sa o insulte. Dumnezeu ii ingaduie apoi magarului sa vorbeasca, iar asina ii spune: „Ce ti-am facut ca sa ma bati de trei ori?” Balaam nu este deranjat de acest lucru si continua sa tipe la magar. In cele din urma, insa, il vede pe inger blocandu-i calea. Ingerul ii spune apoi, in esenta, „Te voi lovi daca te apropii, dar magarul va fi crutat”. Asa ca Balaam se intoarce si pleaca acasa.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply