7 conditii pentru a fi sanatosi si fericiti, conform celebrului Georges Oshawa

Social Media

Georges Oshawa, in cartea „Zen macrobiotic sau Arta intineririi si a longevitatii”, are ca principii legatura dintre spirit si corp si reglajul fenomenelor antagoniste yin si yang. Dupa el, trebuie indeplinite 7 conditii ale sanatatii si fericirii si tot el ne indeamna sa facem urmatorul test:

1. Lipsa de oboseala (5 puncte). Daca spuneti din cand in cand: “este prea greu” sau “este imposibil” sau “nu sunt capabila sa fac aceasta”, aratati gradul de oboseala. Oboseala este adevarata cauza a bolilor. Trebuie sa va aventurati in necunoscut si cu cat mai mare este dificultatea, cu atat mai mare este placerea. Aceasta atitudine este semnul lipsei de oboseala.

2. Pofta de mancare (5 puncte). Daca nu mancati orice aliment natural cu placere inseamna ca va lipseste pofta de mancare.

3. Somnul profund (5 puncte). Daca vorbiti in somn sau daca aveti vise inseamna ca nu somnul nu este profund. Daca 4-6 ore de somn va satisfac, inseamna ca dormiti bine. Daca nu puteti adormi 3-4 min. dupa ce ati pus capul pe perna, indiferent in ce moment al zilei, indiferent in ce imprejurare, inseamna ca spiritul dumneavoastra nu este scutit de o oarecare teama. Daca nu va puteti trezi la ora pe care v-ati fixat-o inainte de a adormi inseamna ca somnul dumneavoastra nu este perfect.

4. Memoria buna (10 puncte). Daca nu uitati nimic din ceea ce vedeti sau auziti inseamna ca aveti memorie buna. Capacitatea de a retine creste cu varsta. Memoria se poate capata prin macrobiotica.

5. Buna dispozitie (10 puncte). Un om sanatos, adica fara frica, nici boala, este vesel si bland in toate imprejurarile. Purtarea, vocea, tinuta trebuie sa provoace multumire celor care va inconjoara. Un om sanatos nu se enerveaza niciodata. Daca nu va puteti face amici intimi din sotia sau copiii dvs., aceasta arata ca sunteti foarte bolnavi.

6. Iuteala judecatii si a executiei (10 puncte).

7. Dreptate (55 puncte). Se poate exprima prin:
– sa nu minti pentru a te proteja pe tine insuti;
– sa fii exact;
– sa iubesti pe toata lumea;
– sa cauti mereu dificultatile, sa le gasesti, sa le combati si sa le cuceresti cu toata forta;
– sa fii din ce in ce mai fericit;
– sa nu ai niciodata indoieli, sa transformi nenorocirea in fericire.

Se insumeaza punctele in fiecare luna. La plecare, trebuie insumate 40 puncte. Dupa 3 luni, trebuie intrunite 60 puncte. Un om care nu se poate vindeca si nu-si poate gasi propria sa libertate, propria sa fericire si dreptate prin el insusi, fara ajutorul altora, este creat pentru a fi exploatat si devorat de altii, pentru a hrani viermii si microbii. El nu are nevoie sa merga in infern dupa moarte, el este acolo chiar din viata. Daca exista in aceasta lume o singura persoana sau un singur lucru pe care nu-l puteti iubi, nu veti fi niciodata fericit, sunteti bolnav. Daca sunteti bolnav, trebuie sa va vindecati dumneavoastra insiva; daca altii va vindeca, vindecarea dumneavoastra este incompleta, caci va pierdeti independenta si libertatea. Sanatatea si fericirea care va vin de la altii va creeza o obligatie pe care trebuie sa o platiti. Va eliberati daca raspanditi bucurie si recunostinta in jurul dumneavoastra.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply