Ce trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi si nu a imbatrani prea repede! Sfaturi excelente din punct de vedere spiritual

Social Media

Celebrul profesor Scarlat Demetrescu, pasionat de spiritualitate, a scris in 1939 minunata carte „Din tainele vietii si ale Universului”. Printre ideile prezentate in aceasta carte se numara si cele privind alimentatia unui om care este interesat de spiritualitate. Va redau cateva fraze-cheie cu privire la acest subiect:

* Pentru a servi cat mai bine spiritului, suntem chemati sa procuram trupului alimente din cele mai apropiate de natura, fara sa fie prelucrate printr-o serie nesfarsita de procese fizice si chimice. Aceste alimente trebuie sa formeze, prin absorbtie si asimilare, un vehicol sensibil, bun reflector in exterior al vointei spiritului, si bun receptor al impresiilor lumii fizice si astrale.

* Pentru ca trupul sa raspunda la interventiile lumii astrale si sa redea fidel si integral manifestarile duhului, trebuie hranit cu alimente vegetale si produse lactate in proportii si sub forme cat mai asimilabile. Vom evita carnea, dulciurile, bauturile alcoolice, tutunul si cafeaua. Aceste substante, introduse in corpul nostru fizic, il intuneca, facandu-l nesimtitor la vibratiile eterice, venite din lumea invizibila sau de la entitatea spirituala aflata in interiorul sau.

* Se impune eliminarea alimentelor de origine animala din viata noastra, sau macar consumarea lor in cantitati cat mai reduse.

* S-ar parea ca viata este imposibila fara alimente de origine animala, dar cu toate acestea, sute de milioane de oameni traiesc in diferite regiuni ale pamantului, fiind deplin sanatosi si inteligenti, hranindu-se cu vegetale. Este doar o problema de obisnuinta.

* Alimentele de origine animala sunt greu digerabile si asimilabile, necesitand o mare cheltuiala de energie. Dar ceea ce contribuie la ingreunarea asimilarii alimentelor de origine animala sunt fluidele eterice animale ce le insotesc, purtand in ele toata animalitatea, toate inclinarile vietuitorului din care au provenit, toate tendintele si brutalitatea sa.

* Intrebuintarea unui aliment de origine animala are ca urmare introducerea in trupul nostru a prea multe elemente chimice – fosfati, carbonati si sulfati – care, purtati de sange in toate celulele, se depun in peretii vaselor sanguine, si din elastice le fac rigide. Aceste elemente chimice, ca si altele, create in trupul nostru prin diferite combinatii chimice navalesc in tesuturile organelor si astfel, incetul cu incetul, organismul intreg isi pierde plasticitatea, vigoarea de mai inainte, devine rigid, isi reduce activitatea si batranetea soseste mai devreme decat ar fi timpul; ca urmare, parul cade, dintii se cariaza, pielea se zbarceste, muschii devin flasci si activitatea totala a organismului se incetineste. In modul acesta, trupul nu mai corespunde cerintelor spiritului, acesta fiind nevoit sa-l paraseasca.

* Daca am cauta sa introducem in trupul nostru numai alimente cu rol de intretinere si reparare al organismului – care se uzeaza prin insasi functionarea sa – alimente care nu-i fac rau, nu-i distrug tesuturile si nu-i intaresc organele, vigoarea s-ar mentine multa vreme, batranetea sosind mai tarziu.

* Regimul ideal este cel al fructelor si semintelor. Ele contin apa curata, substante zaharoase usor asimilabile si albumine, sub forma cea mai simpla, usor de descompus si asimilat de organism. Fructele si legumele sunt alimente care contin proportiile cele mai ridicate de materii nutritive si cea mai scazuta proportie de substante solide.

* Cei care au luat cunostinta de existenta lumilor invizibile, stiu ca animalele sunt fratii nostri cei mai tineri si ca spiritul lor va anima, in veacurile viitoare, corpuri umane. Se cade sa nu chinuim, ucide si manca pe fratii nostri mai mici, ci, dimpotriva, sa-i ajutam in existenta lor terestra, dupa cum si noi suntem ajutati de fiinte superioare noua, ca sa ne urmam mai usor evolutia pe pamant. Putem consuma produsele obtinute de la animale – laptele si preparatele lactate (branza, smantana, untul) – pentru ca acestea sunt alimente ideale, natura punand in ele, intr-o forma cat mai asimilabila, tot ceea ce este necesar micilor urmasi ai acestor vietuitoare. Laptele se obtine prin insasi actul vietii lor, fara a provoca animalelor suferinte fizice sau spirituale.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply