Home Franturi de realitate Oamenii sunt mai fericiti cu animale de companie, dar totusi trebuie sa aiba grija la parazitii acestora care pot provoca boli grave!

Oamenii sunt mai fericiti cu animale de companie, dar totusi trebuie sa aiba grija la parazitii acestora care pot provoca boli grave!

by admin
79 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

proprietar de animale de companieEste bine cunoscut faptul ca proprietarii de animale de companie sunt, in general, mai fericiti si mai sanatosi decat oamenii care nu impartasesc viata lor cu animalele de companie. De exemplu, copiii care cresc in familii care detin animale de companie sunt mai putin susceptibili in a suferi de infectii, alergii, astm si alte boli comune copilariei, conform unor studii recente. Majoritatea proprietarilor de animale de companie vor fi de acord ca prietenii lor, animalele, le pot oferi sprijin emotional. Animalele pot ajuta proprietarii in tratarea depresiei sau in reducerea anxietatii, stresului si tensiunii arteriale.

Cu toate aceste beneficii, trebuie sa fim atentie la faptul ca unele animale transporta germeni si, astfel, proprietarii lor risca infectarea cu anumite boli. Cei mai multi paraziti se gasesc in materiile fecale ale animalului de companie; de exemplu, un caine se poate linge la fund, si apoi, cu limba, sa linga fata proprietarului sau, transmitandu-i astfel o serie de paraziti. In materiile fecale ale cainilor se gasesc bacterii ca Campylobacter. Daca aceasta bacterie ajunge in sistemul digestiv al omului, ea poate provoca diverse infectii, care se manifesta prin diaree, febra, crampe abdominale, greata si varsaturi. Intr-un scenariu si mai pesimist, Campylobacter poate duce la o afectiune grava denumita sindromul Guillain-Barre, prin care o parte a sistemului nervos al organismului este atacat.

Viermele parazit tropical (Ancylostomatodae sp.) este des intalnit la animalele de companie si, daca este transmis la om, poate provoca mancarimi si linii rosii pe piele, caz in care larvele se afla situate sub epiderma. Limbricul (Ascaris lumbricoides) este si el intalnit deseori la animalele de companie; daca acesta ajunge in organismul omului poate provoca simptome ca oboseala, greata, crampe de stomac, infectii si pierderea in greutate. Larvele pot merge la ficat si pot face daune si mai mult. Unele tenii de caini si pisici, cum ar fi Dipylidium caninum, pot infecta, de asemenea, oamenii.

Bacteriile Leptospira sunt excretate prin urina animalelor, iar daca acestea ajung in organismul uman, pot cauza leptospiroza, o infectie cu simptome care includ tuse uscata, febra, dureri de cap, dureri musculare, greata si varsaturi. Pisicile pot transporta un parazit numit Toxoplasma gondi. Cand se transmite la om, acest parazit poate cauza probleme de sanatate mintala, inclusiv schizofrenie.

De aceea, este important ca animalele sa fie pastrate curate si deparazitate in mod regulat.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

2 comments

Andi 16 decembrie 2013 - 14:29

Da… decat sa cresti un copil, mai bine sa tii un animal… Numai se pare ca ne “animalizam” noi mai mult decat se domesticesc ele… 🙂

ionuc 22 decembrie 2013 - 11:38

Andi,daca parinti tai ar fi gandit asa,tu pe unde ai fi fost acuma?

Leave a Comment