In viata, trebuie sa ne bucuram cand suferim, pentru ca astfel ne platim pacatele pe Pamant, pentru a fi fericiti in Ceruri

Social Media
 •  
 •  
 •  

bine rauNimeni sa nu se supere atunci cand vede ca cei rai si nedrepti sunt fericiti in aceasta viata, pentru ca rasplata bunatatii si a rautatii nu se face aici, pe pamant. Daca uneori Dumnezeu ne pedepseste dupa faptele noastre, plata aceasta nu este intreaga, ci o pregustare a ceea ce va fi in cealalta viata. Iar lucrul acesta este lasat de Dumnezeu pentru ca cei care nu cred in invierea mortilor si in Judecata de apoi sa se cuminteasca macar cu cele ce patesc pe pamant.

Vezi ca vreun om rau se imbogateste? Nu-ti pierde indrazneala! Vezi ca, dimpotriva, un om bun sufera? Sa nu te sminteasca un asemenea lucru. Cei rai primesc si rasplata si pedepse, caci omul rau nu are numai fapte rele. Este posibil ca si el sa fi savarsit niste fapte bune. De asemenea, cel bun nu se poate sa fie cu totul fara de pacat. Cu siguranta a facut, si el anumite rele. Cel rau primeste bunatatile pamantesti trecatoare ca rasplata pentru putinele sale fapte bune, iar in viata viitoare, va fi pedepsit aspru pentru toata rautatea sa. Pe de alta parte, cel bun sufera in aceasta viata pentru pacatele sale, iar in cealalta, se va bucura de imparatia cerurilor.

Vrand sa ne incredinteze de acest fapt, Sfantul Apostol Pavel ne spune: De aceea, multi dintre voi sunt neputinciosi si bolnavi si multi au murit (1 Cor. 11, 30). Iata ce a scris el despre un crestin din Corint care pacatuia: Sa dati pe unul ca acesta satanei, spre pieirea trupului, ca duhul sa se mantuiasca in ziua Domnului Iisus (1 Cor. 5, 5). Dar si in Vechiul Testament, proorocul Isaia spune despre Ierusalim: Dati curaj Ierusalimului si strigati-i ca munca de rob a luat sfarsit, faradelegea sa a fost ispasita si ca a luat pedeapsa indoita din mana Domnului pentru pacatele sale (Isaia 40, 2). Proorocul David zice: Inmultitu-s-au mai mult decat perii capului meu cei ce ma urasc pe mine in zadar. Intaritu-s-au vrajmasii mei, cei ce ma prigonesc pe nedrept (Ps. 68, 5-6). Si iarasi: Vezi smerenia mea si osteneala mea si-mi iarta toate pacatele mele (Ps. 24, 19).

De aici intelegem ca toti cei buni sunt pedepsiti pe pamant pentru pacatele lor. De unde intelegem, insa, ca cei rai, care se bucura aici de toate bogatiile, vor fi pedepsiti in cealalta viata? De exemplu, pilda bogatasului si a saracului Lazar, pe care a povestit-o Domnul. Era odata un om bogat, care traia in lux, placeri si desfatari. In fiecare zi, masa sa era plina de bunatati. In acelasi timp, un sarac, pe nume Lazar, statea la poarta bogatului plin de rani si incerca sa-si amageasca foamea cu firimituri de la masa aceluia. Cand a murit Lazar, ingerii l-au luat langa Avraam, unde sufletul sau a aflat odihna si bucurie. Insa cand a murit cel bogat, a fost dus in iad, unde au inceput chinurile. Acesta, ridicandu-si ochii, i-a vazut in departare pe Avraam si pe Lazar. Atunci, a strigat cu jale catre Avraam: Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si ude varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba, caci ma chinuiesc in aceasta vapaie. Dar Avraam i-a raspuns: Fiule, adu-ti aminte ca ai primit cele bune ale tale in viata ta, si Lazar, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mangaie, iar tu te chinuiesti (Luca 16, 24-25).

De aceea, sa nu ne para rau atunci cand vedem ca cei rai sunt fericiti in viata aceasta, ci sa ne bucuram atunci cand noi suferim. Pentru ca suferintele si incercarile sunt rascumpararea pacatelor pe care le-am savarsit. Iar daca ne rascumparam pacatele aici, pe pamant, dincolo vom avea parte de mantuire. De aceea spune Apostolul Pavel: Necazul nostru de acum, usor si trecator, ne aduce noua, mai presus de orice masura, slava vesnica covarsitoare (2 Cor. 4, 17). De altfel, noi nu trebuie sa cerem binele.

4 comentarii la „In viata, trebuie sa ne bucuram cand suferim, pentru ca astfel ne platim pacatele pe Pamant, pentru a fi fericiti in Ceruri”

 1. Pingback: In viata, trebuie sa ne bucuram cand suferim, pentru ca astfel ne platim pacatele pe Pamant, pentru a fi fericiti in Ceruri - REVISTE
 2. Cu alte cuvinte…”nu va mai plangeti voi saracilor, de soarta cruda pe care o aveti, de viata lipsita de impliniri, de faptul ca noi bogatii, va exploatam si va luam si pielea de pe voi…munciti in continuare pt noi cei puternici…rasplata voastra va veni in ceruri, iar noi bogatii o sa o ducem foarte rau acolo”…hmm, genul de propaganda dezgustatoare si revoltatoare, inventata de niste baieti puternici si manipulatori, care functioneaza cu succes de peste 2000 de ani. De ce? Pentru ca sunt extrem de multi prosti pe lumea asta si vor fi intotdeauna. Nu contenesc sa o spun…religia, de orice fel ar fi ea, reprezinta o ofensa adusa inteligentei umane.

 3. Ca multi sunt bolnavi si neputinciosi se refera sf. apostol Pavel la cei care se impartasesc cu nevrednicie cu trupul si sangele Mantuitorului. Apoi graitoare este pilda neghinei, unde stapanul porunceste ca numai la seceris sa se adune graul in hambare, iar neghina sa se arda cu foc, adica numai la Judecata de apoi vor fi despartiti cei drepti de cei pacatosi. Intr-adevar, avem o teologie a suferintei pentru cei care isi poarta crucea, dar acesta este un adanc subiect teologic, si intelegerea lui o au numai cei credinciosi, lucru in general strain pentru lumea de azi.

 4. Raul pentru a se manifesta pe pamant are nevoie de suferinte si sacrificii umane.De aia exista violuri, suferinte si chiar oameni si copii disparuti , pt. a fi folositi in ritualuri sacrificale sataniste.
  Crezi ca daca suferi iti faci cumva un serviciu?Te asigur ca nu si iti zic ca mai mult te autodistrugi si faci loc raului in viata ta fiind chiar complice unui ritual satanist de care nu esti constient. Si exact asta vrea Satan. El are un plan malefic pentru tine in destinul tau existential dar Dumnezeu face tot posibilul sa apelezi la El ca iti implineasca destinul si sa decoperi fericirea. Ei se afla in permanenta lupta.Din pacate si crestinismul este o tehnica de programare mentala inventata de reptilieni.Luati doar ce-i mai bun din el si ce vi se potriveste si construiti-va singuri o spiritualitate individuala autentica bazata pe propriile conceptii si valori. Va rog faceti in asa fel incat sa va imbunatatiti viata si sa nu va complaceti in stari negative.Ganditi pozitiv, faceti dragoste, simtiti-va bine, si cereti de la Dumnezeu numai binele fara niciun pic de sfiala!
  Articolul de mai sus e manipulatoriu si nu reprezinta deloc adevarul. Daca stiti ca cineva sufera ajutati-l! Numai asa poti eradica raul. Mantuit esti atunci cand iti iesi din realitatea virtuala si descoperi adevarul.Iar adevarul este iubirea neconditionata , fericirea , frumusetea. Sa dea Dumnezeu sa descoperim cu totii adevarul, sa simtim si sa aflam ce inseamna fericirea, iubirea si implinirea mai intai aici in viata de pe pamant, pt.ca sa fim mantuiti atunci cand ajungem in ceruri si sa nu mai trebuiasca sa ne tot reincarnam. Nu uita ca esti gorilian si lumina soarelui tau e alba!

Lasă un comentariu