vineri, februarie 3, 2023
AcasăSpiritualitate practicaFitoterapieVa puteti aminti totul cu mai multa usurinta cu ajutorul rozmarinului! Nu...

Va puteti aminti totul cu mai multa usurinta cu ajutorul rozmarinului! Nu exista planta mai buna ca ea!

Va puteti aminti totul cu mai multa usurinta cu ajutorul rozmarinului! Nu exista planta mai buna ca ea!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

rozmarinRozmarinul este o planta uimitoare care are multe intrebuintari. Medicina traditionala i-a folosit frunzele secole intregi. Studentii din Grecia antica isi puneau des crengute de rozmarin in par cand studiau pentru examene, pentru ca erau convinsi ca le imbunatateste memoria. Exista o referire la rozmarin in „Hamletul” lui Shakespeare, atunci cand Ophelia spune: „Exista rozmarin si este pentru amintire. Roaga-te, iubeste, aminteste-ti”.

Cercetarile au confirmat faptul ca rozmarinul contine acid carnosic, care lupta impotriva radicalilor liberi de la nivelul creierului. Acizii naturali din rozmarin ajuta la protejarea celulelor corpului si a ADN-ului de daunele produse de radicalii liberi.

Compusii din rozmarin sunt cunoscuti pentru ca previn distrugerea acetilcolinei, o substanta a creierului care ajuta celulele ce sunt responsabile pentru comunicare si memorie. Mai multe teste au fost efectuate cu ulei esential de rozmarin si s-a descoperit ca sansele de amintire a unor sarcini viitoare au crescut cu 60-75%, in comparatie cu persoanele care nu au folosit ulei.

Un studiu publicat in revista „Progresele terapeutice in Psihofarmacologie” a sugerat ca un compus chimic – 1,8-cineol – este motivul pentru care rozmarinul ar putea imbunatati functia de memorie. Studiul a inclus subiecti care au inhalat extract de rozmarin inainte de efectuarea unor sarcini, in timp ce cercetatorii au testat nivelurile lor de stres, starea de spirit, viteza si precizia. Cu cat 1,8-cineol a fost absorbit mai mult, cu atat rezultatele au fost mai pozitive.

Rozmarinul se mai poate utiliza de asemenea ca si calmant, dar si pentru migrene sau probleme digestive.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.