Un studiu fals vrea sa credem ca Ibuprofenul ne face sa traim 10 ani in plus! Manipulare a corporatiilor farmaceutice!

ibuprofenIata ce stire manipulatoare citim pe adevarul.ro:

Ibuprofenul, un antiinflamator nesteroidian, ar putea contribui la mentinerea starii de sanatate si la prelungirea considerabila a sperantei de viata, potrivit cercetatorilor americani. Un grup de cercetatori de la Universitatea Texas a descoperit ca ibuprofenul poate prelungi viata unor microorganisme cu aproximativ 15%, informeaza The Telegraph. In studiul lor, oamenii de stiinta au utilizat medicamentul pe drojdia folosita in brutarie, dar si pe viermi Caenorhabditis elegans si musculite drosofila, administrand doze comparabile recomandate oamenilor. Drept urmare, cele trei tipuri de organisme testate au trait mult mai mult decat cele care n-au au primit tratamentul. In cazul oamenilor, aceasta prelungire a vietii ar echivala cu circa zece ani. Mai mult decat atat, atat viermii, cat si musculitele au parut a avea o stare mai buna de sanatate, au precizat autorii studiului in lucrarea publicata in revista stiintifica americana Public Library of Science-Genetics.

„Nu intelegem inca prea bine acest mecanism, dar merita sa facem mai multe cercetari“, a afirmat profesorul Michael Polymenis, cel care a coordonat studiul. Cercetatorii cred ca ibuprofenul actioneaza asupra capacitatii celulelor de a asimila triptofanul, un aminoacid care formeaza proteinele si care este esential pentru dezvoltarea oamenilor si care nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Ibuprofenul este, la fel ca aspirina, un antiinflamator nesteroidian utilizat pentru a trata durerea si febra. El a fost creat de compania Boots in anii 1960 si a devenit disponibil fara reteta in intreaga lume in anii 1980. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a inclus ibuprofenul pe lista sa de „medicamente esentiale“, necesare fiecarui sistem de sanatate.

P.S. De ce spun ca aceasta stire este manipulatoare? Pentru ca este absolut ridicol sa spui ca un anume medicament prelungeste viata omului cu 10 ani. Daca, de exemplu, cineva ar lua Ibuprofen toata viata, si ar trai 82 de ani, atunci asa-zisii cercetatori ar spune: „Uite, datorita Ibuprofenului a trait atat. Daca nu lua acel medicament, traia 72 de ani”. Total gresit! Eu pot sa spun „Din cauza Ibuprofenului, omul a trait 82 de ani, cand putea trai 92 de ani”. Nici afirmatia mea, dar nici afirmatia asa-zisilor cercetatori nu poate fi adevarata, atat timp cat nu se cunoaste in mod real cat ar fi trait acel om.

Precum am mai spus si alte dati, marea majoritate a cercetarilor in domeniul medical sunt facute in scopul promovarii unor anumite medicamente si compusi medicali produsi de marile corporatii farmaceutice. Si asta pentru ca aceste corporatii sa fie cat mai profitabile.

Ibuprofenul este un medicament antiinflamator nesteroidian, analgezic si antipiretic si un antiagregant plachetar (de trombocite); din clasa sa fac parte Nurofenul si Aspirina. In loc de Nurofen, folositi mai degraba lamai, usturoi, ghimbir, caci sunt mult mai bune! (vezi acest articol: Pentru raceli si gripe, renuntati la pastile gen Aspirina, Nurofen sau Paracetamol si folositi legume si alimente naturale mult mai eficiente!).

1 Comment

  1. Este adevarat ca Ibuprofenul este un medicament care ajuta si din cate imi dau seama medicii il recomanda din ce in ce mai mult..din cate am citit si din parerea pe care mi-am format-o, Ibuprofenul ar fi bine sa se ia doar in cazuri de urgenta. Eu il ocolesc pe cat posibil. Mai bine folosirea de remedii naturale, pe cat posibil…

Leave a Reply